Τρίτη, 2 Μαρτίου, 2021

Οι κινητοποιήσεις του Εργατικού Κέντρου Αγρινίου το δίμηνο Σεπτεμβρίου – Οκτωβρίου

Οι κινητοποιήσεις του Εργατικού Κέντρου Αγρινίου το δίμηνο Σεπτεμβρίου – Οκτωβρίου

eka-500x300
Ανακοίνωση με την οποία γνωστοποιεί τις κινητοποιήσεις του για το δίμηνο Σεπτεμβρίου – Οκτωβρίου 2017 εξέδωσε το Εργατικό Κέντρο Αγρινίου. Συγκεκριμένα αναφέρει:

Το Δ.Σ. του Ε. Κ. Αγρινίου σε συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 15 Σεπτέμβρη  και ώρα 7:00 μ.μ.  στο Ε.Κ.Α.  , αφού συζήτησε για τις πολιτικές εξελίξεις  τόσο στη χώρα μας όσο και παγκόσμια , εκτίμησε ότι  η επίθεση στην εργατική τάξη  και τ’ άλλα λαϊκά στρώματα  από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, κουαρτέτο – κεφάλαιο με τη στήριξη των κομμάτων του ευρωμονόδρομου,   θα  ενταθεί μπροστά και στο κλείσιμο της  τρίτης αξιολόγησης.

Μπροστά σ΄ αυτή την κατάσταση  η οργάνωση  της πάλης  είναι μονόδρομος . Γι΄ αυτό αποφάσισε  μια σειρά  πρωτοβουλίες- κινητοποιήσεις  για το επόμενο διάστημα.

  • Την Τετάρτη 20 Σεπτέμβρη ώρα 6:30 μ.μ. στην αίθουσα του Ε.Κ.Α.  το Δ.Σ. καλεί σε σύσκεψη  όλα τα σωματεία- συλλόγους της περιοχής, ιδιωτικού – δημόσιου- αγροτών- ΕΒΕ – επιστημόνων- νεολαίας, με θέμα :  Τα προβλήματα  από την επίθεση στην εργατική λαϊκή οικογένεια μέσω των πλειστηριασμών, της φοροληστείας, των διακοπών ρεύματος- νερού- σταθερού τηλεφώνου κ.α.
  • Την Παρασκευή 29 Σεπτέμβρη θα πραγματοποιήσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας  διεκδίκησης στις 10:30 π.μ.  στο Συντριβάνι για την προστασία της εργατικής λαϊκής οικογένειας.
  • Για 4η  χρονιά θα λειτουργήσουν  μαθήματα στήριξης  για τα παιδιά  των ανέργων  και των εργατικών λαϊκών οικογενειών. Οι εγγραφές άρχισαν . Πληροφορίες στο τηλέφωνο 26410 22325 από 9:00 – 13:00  και  17:00 – 20:00  από Δευτέρα – Παρασκευή.
  • Την Τετάρτη 4 Οκτώβρη τα σωματεία Συνταξιούχων του νομού θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση στον πεζόδρομο  της Χαρ. Τρικούπη  στις 10:30 . Το Δ.Σ του Ε.Κ.Α. στηρίζει  τους αγώνες των συνταξιούχων  και καλεί τους εργαζόμενους και τ’ άλλα λαϊκά στρώματα  να εκφράσουν  έμπρακτα την ταξική τους αλληλεγγύη παίρνοντας μέρος στη συγκέντρωση.
  • Το δίμηνο Σεπτέμβρη – Οκτώβρη το Δ.Σ. θα πάρει μια σειρά από πρωτοβουλίες  με αποκορύφωμα  συγκέντρωση στα τέλη Οκτώβρη  για την ανάδειξη  των ζητημάτων της υγείας σε όλα τα επίπεδα .

Η στήριξη του Ε.ΚΑ.  και των  σωματείων μελών στους εργαζόμενους  για τα προβλήματα στους χώρους δουλειάς , τα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας , την απλήρωτη – ανασφάλιστη εργασία,την τρομοκρατία  κ.λ.π. είναι σε καθημερινή βάση .

  • Τέλος το Δ.Σ.  αποφάσισε απεργιακή κινητοποίηση  όταν έρθει  για ψήφιση στη Βουλή το νομοσχέδιο για τον συνδικαλιστικό νόμο .

Το Δ.Σ. καλεί όλους τους εργαζόμενους  να συσπειρωθούν  στα ταξικά σωματεία  και να συμβάλουν για την επιτυχία  των πρωτοβουλιών – κινητοποιήσεων του Ε.Κ.Α.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.