Τετάρτη, 8 Δεκεμβρίου, 2021

Το κοινωνικό αγαθό που κάνει χιλιάδες προσλήψεις…

Το κοινωνικό αγαθό που κάνει χιλιάδες προσλήψεις…

deh

Ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Ανατροπή Τώρα», κ. Τραπεζιώτης, ήταν σαφής χθες σε ανακοίνωσή του: ζήτησε να μειωθούν άμεσα οι λογαριασμοί της ΔΕΗ γιατί ο πολύς κόσμος δεν μπορεί να τους πληρώσει και γιατί το ρεύμα είναι κοινωνικό αγαθό, όπως υπενθύμισε σε όσους το έχουν ξεχάσει.

Ειδικά σε ότι αφορά το κοινωνικό αγαθό και καθώς πρέπει να πληρώσουμε αύριο στον λογαριασμό μας σχεδόν 150 ευρώ παραπάνω από την αντίστοιχη περσινή περίοδο θυμηθήκαμε πως  μόνο και μόνο γιατί ξεπεράσαμε τον χειμώνα τις 2.000 κιλοβατώρες- για να ζεσταθούμε επειδή δεν είχαμε για πετρέλαιο- η χρέωση τριπλασιάστηκε!

Άσε που είναι στο… κοινωνικό αγαθό και οι χρεώσεις των δήμων, είναι κοινωνικό αγαθό να πληρώνουμε εμείς για την(επίσης) κοινωνική πολιτική που εξαγγέλλουν οι πολιτικοί μέσω των (επίσης) κοινωνικών τιμολογίων. Και είναι κοινωνικό αγαθό να πληρώνουμε ντήζελ για τα νησιά εμείς οι στεριανοί γιατί, σε τελική ανάλυση, όταν ακούν για ανεμογεννήτριες στην φτωχή Πάρο και την άμοιρη Μύκονο ξεσηκώνονται οι αναξιοπαθούντες συνάνθρωποί μας !

Να μην πούμε για τα φέσια της ΔΕΗ επειδή φτωχοί αλλά και καθόλου φτωχοί έχουν να πληρώσουν κάτι χρόνια επωφελούμενοι από το κλίμα που είχε διαμορφωθεί κάτι χρόνια πριν και επέβαλε να επανασυνδέεις το ρεύμα μόνος σου ή με τη βοήθεια κάποια δυναμικής «συλλογικότητας».

Από χθες όμως υπάρχει και νέο πεδίο δόξης λαμπρό για όποιον θέλει να θυμίσει στην ΔΕΗ ότι δεν έχουμε να πληρώσουμε. Η κρατική εταιρία κάνει και προσλήψεις αρχαιολόγων!  Το υπουργείο Πολιτισμού ενέκρινε την πρόσληψη, δύο χιλιάδων τριακοσίων τριάντα οκτώ (2.338!) ατόμων σε Υπηρεσίες αρμοδιότητας της Γενικής Διεύθυνσης Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς, σε έργα με χρηματοδότηση ΔΕΗ Α.Ε.!Δεν θα πληρώνονται όλοι αυτοί από τον κρατικό προϋπολογισμό αλλά …από τον προϋπολογισμό της ΔΕΗ!

Το ευαγές ίδρυμα θα προσλάβει 319 αρχαιολόγους(!) και 1840(!) εργάτες για να σκάψουν για λιγνίτη ανάμεσα σε αρχαία μάλλον, διότι ,πλην ενός που θα πάει στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Δωδεκανήσου, όλοι θα πάνε στην εφορεία αρχαιοτήτων Κοζάνης και Φλώρινας!

Ας μην πούμε περισσότερα. Είναι τόσο προφανές τι ακριβώς εννοούν διαχρονικά οι κυβερνήσεις με το «κοινωνικό αγαθό» που πρέπει να μιλήσουμε για τον στρατό του καθενός. Απλά να πούμε πως, με τέτοιες εξελίξεις και τη ΔΕΗ να κάνει πάλι… κοινωνική πολιτική, υπάρχει πεδίο δόξης λαμπρό για τον κ. Τραπεζιώτη κι όχι μόνο.

 

Γ.Σ.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.