Πέμπτη, 17 Σεπτεμβρίου, 2020

Κοινωνικό μέρισμα: Διορθώθηκε άλλη μια αδικία

eforia_kompiouter_aftodioikisi-696x522Πλέον είναι εφικτή η προσθήκη παιδιού στις αιτήσεις για το κοινωνικό μέρισμα. Αυτό επιτρέπεται όπως έγινε γνωστό από την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση Κοινωνικής Ασφάλισης ΑΕ (ΗΔΙΚΑ ΑΕ) σε δυο περιπτώσεις, αν το παιδί έχει γεννηθεί εντός του 2017 ή εφόσον κάποιος από τους γονείς λαμβάνει οικογενειακό επίδομα για το παιδί.
Μέχρι σήμερα έχουν εγκριθεί 1.129.756 αιτήσεις για την χορήγηση του κοινωνικού μερίσματος, ενώ ο συνολικός αριθμός των αιτήσεων ανέρχεται σε 2.665.516, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΗΔΙΚΑ. Οι αιτήσεις που εγκρίθηκαν αντιστοιχούν στο ποσό των 645.747.825,00 ευρώ, ενώ ο μέσος όρος του μερίσματος ανά δικαιούχο ανέρχεται σε 571,58 ευρώ.
Διορθώθηκε άλλη μια αδικία
Επίσης, ανακοινώθηκε ότι στην ηλεκτρονική φόρμα των αιτήσεων συμπληρώθηκε και η δυνατότητα προσθήκης παιδιού. Αυτό, σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΗΔΙΚΑ, επιτρέπεται σε δυο περιπτώσεις:

  • αν το παιδί έχει γεννηθεί εντός του 2017 και
  • ή εφόσον κάποιος από τους γονείς λαμβάνει οικογενειακό επίδομα για το παιδί.

Αυτή η δυνατότητα έρχεται να δώσει λύση σε προβλήματα που έχουν εμφανιστεί λόγω λάθους δήλωσης ΑΜΚΑ στο Ε1. Από την πορεία επεξεργασίας των αιτήσεων προκύπτει ότι εντοπίστηκε πολύ περιορισμένος αριθμός αιτήσεων (1.807) που δημιουργήθηκαν την Κυριακή 26 και την Δευτέρα 27 Νοεμβρίου 2017 και περιέχουν λάθος στοιχεία στην σύνθεση του νοικοκυριού λόγω αστοχίας των συστημάτων.

Από αυτές τις αιτήσεις, οι αιτήσεις που ήταν σε κατάσταση «πρόχειρη» (εμφανίζεται ως «νέα» στην πλατφόρμα -843 αιτήσεις) και «εγκεκριμένη» (964 αιτήσεις) ακυρώθηκαν. Όπου υπήρχαν στοιχεία επικοινωνίας στάλθηκαν σχετικές ειδοποιήσεις με e-mail ή/και sms ανάλογα με το τι είχε συμπληρωθεί από τον πολίτη.

Υπενθυμίζεται ότι η τελευταία ημέρα υποβολής αιτήσεων για το κοινωνικό μέρισμα είναι η ερχόμενη Τρίτη, 12 Δεκεμβρίου.

in.gr

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.