Πέμπτη, 25 Φεβρουαρίου, 2021

Ο Κήπος των Ηρώων στο Μεσολόγγι (φωτο)

Ο Κήπος των Ηρώων στο Μεσολόγγι (φωτο)

Στην είσοδο της πόλης του Μεσολογγίου μετά την Πύλη, βρίσκεται ο Κήπος των Ηρώων. Πρόκειται για μια σημαντική έκταση εσωτερικά με το τείχος της πόλης, που χρησιμοποιήθηκε ως κοιμητήριο στα χρόνια των Πολιορκιών (1822 -1826).

Η ιδέα της δημιουργίας ενός κήπου αφιερωμένου στη μνήμη των προμάχων του Μεσολογγίου, ανήκει στον πρώτο Κυβερνήτη της Ελλάδας, Ιωάννη Καποδίστρια.

Η Ι.Π. του Μεσολογγίου, είναι η πόλη που έχει καταξιωθεί στον αγώνα της Ελληνικής ανεξαρτησίας γιατί το 1826, με την ηρωική Έξοδο των Πολιορκημένων και την υπέρτατη θυσία τους, παρακίνησαν το φιλελληνικό ¨κύμα¨ σε όλο το κόσμο.

Μέσα στον Κήπο υπάρχουν Μνημεία των ηρώων της Εξόδου του Μεσολογγίου καθώς και άλλων που ενστερνίστηκαν τα οράματα της απελευθέρωσης. Δεσπόζει σε κεντρικό σημείο ο τύμβος με τα οστά πολλών εκ των αγωνιστών, μνημεία, αγάλματα, προτομές, ανδριάντες, στήλες και πλάκες επιτύμβιες, επεξηγηματικές και πληροφορικές, σταυροί πεσόντων γνωστών και αφανών που έδωσαν τη ζωή τους, θυσία στον αγώνα για την απελευθέρωση της Ελλάδας.

Σε κοντινή απόσταση από το Ηρώο, υπάρχει το παλιό νοσοκομείο ¨Χατζηκώστα¨ η πρώτη ατμάμαξα των ΣΒΔΕ και ο ανδριάντας του Χαρίλαου Τρικούπη και πιο πέρα το εντυπωσιακό άγαλμα της Ελευθερίας, τα κτίρια του σιδηροδρόμου, του πρώην στρατοπέδου “Καψάλη” και η Πύλη εισόδου της πόλης του Μεσολογγίου!

Πηγή: kalyvia.gr

Φωτογραφίες: Γ. Πανταζόπουλος

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.