Σάββατο, 10 Απριλίου, 2021

“Ο Κήπος των Ηρώων στο Μεσολόγγι αξίζει περισσότερη φροντίδα από τους αρμόδιους φορείς”

“Ο Κήπος των Ηρώων στο Μεσολόγγι αξίζει περισσότερη φροντίδα από τους αρμόδιους φορείς”

Γράφει ο Σεραφείμ Κερασιώτης*

Ο Κήπος των Ηρώων στο Μεσολόγγι είναι ότι το εμβληματικό έχει η Ιερά Πόλη και θα έπρεπε οι αρμόδιοι φορείς να τον φροντίζουν και να τον συντηρούν περισσότερο από κάθε άλλο σημείο της πόλης.

Ένας επισκέπτης που έρχεται να ξεναγηθεί στον Κήπο των Ηρώων αυτή τη περίοδο θα προσέξει ενδεχομένως κάποια σημεία στον Κήπο που θα τον προκαλέσουν τουλάχιστον δυσφορία αν όχι και αισθήματα φόβου λόγω της επικινδυνότητάς των.

Υπάρχει ένα μεγάλο δένδρο ξερό πεσμένο και ακουμπισμένο πάνω στο τοίχος, αρκετό καιρό τώρα, που προκαλεί στους επισκέπτες άσχημα συναισθήματα δυσφορίας και φόβου μαζί για ενδεχόμενο ατύχημα σε κάποιο μικρό παιδί ή και σε μεγαλύτερους επισκέπτες.

Μια πέτρινη (μαρμάρινη) κολώνα στην περίφραξη είναι έτοιμη να πέσει και να τραυματίσει κάποιον περαστικό ή και κάποιο παιδί από αυτά που συνηθίζουν πολλές φορές να σκαρφαλώνουν στα κάγκελα και στις κολώνες περίφραξης στα πλαίσια κάποιου παιγνιδιού.

Πολλές βέβαια είναι οι κολώνες της περίφραξης που χρήζουν επισκευής και καλλωπισμού, όπως και πολλά είναι τα σημεία του Κήπου των Ηρώων που χρειάζονται παρεμβάσεις για να είναι ο χώρος συνολικά σε κατάσταση που του αξίζει.

Εύχομαι στο εξής οι αρμόδιοι φορείς, να φροντίσουν περισσότερο τον εμβληματικό αυτό χώρο που συμβολίζει τους ηρωικούς αγώνες αυτού του τόπου της Ιεράς Πόλης του Μεσολογγίου.

*Εκπαιδευτικός – Μαθηματικός
π. Διευθυντής ΕΠΑΛ
π. Πρόεδρος Ομοσπονδίας Λειτουργών Τεχνικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης (Ο.Λ.Τ.Ε.Ε)

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.