Πέμπτη, 29 Οκτωβρίου, 2020

KKΕ: Παρουσίασε τρεις υποψήφιους δημάρχους

Συνέντευξη Τύπου στο Αγρίνιο

DSCN7915Τον υποψήφιο περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, τον υποψήφιο αντιπεριφερειάρχη Αιτωλοακαρνανίας καθώς και τους επικεφαλής στους συνδυασμούς που θα στηρίξει στους δήμους Αγρινίου, Μεσολογγίου και Ξηρομέρου παρουσίασε νωρίτερα το ΚΚΕ.
Όπως εξήγησαν τα στελέχη του σε λίγες μέρες θα ανακοινωθούν υποψήφιοι και στους υπόλοιπους δήμους καθώς στο Αγρίνιο ειδικότερα σε σύντομο διάστημα θα παρουσιαστούν οι θέσεις της νέας Λαϊκής Συσπείρωσης και ο πλήρης συνδυασμός της. Θυμίζουμε εξάλλου πως ο υποψήφιος περιφερειάρχης και ο υποψήφιος δήμαρχος Αγρινίου ανακοινώθηκαν προσφάτως σε κεντρική εκδήλωση από τον Δ.Κουτσούμπα.
Τις βασικές αρχές που θα στηρίξουν οι υποψήφιοι του ΚΚΕ στις αυτοδιοικητικές αλλά και τις ευρωεκλογές παρουσίασε ο κ. Νίκος Καραθανασόπουλος, βουλευτής και περιφερειακός σύμβουλος στη Δυτική Ελλάδα (και εκ νέου υποψήφιος περιφερειάρχης), ο οποίος έκανε λόγο για κάλεσμα προς όλους όσους επιθυμούν ευρύτερες αλλαγές στις εφαρμοζόμενες πολιτικές προς όφελος των λαϊκών στρωμάτων. Ζήτησε να απεγκλωβιστούν οι λαϊκές δυνάμεις από το νέο δίπολο που φτιάχνει, όπως ανέφερε, η αστική τάξη αφού συνειδητοποιήσουν ότι η αποδυνάμωση του ΚΚΕ στις τελευταίες εκλογές ήταν σε βάρος τους. Οι δυνάμεις του ΚΚΕ δεν ταλαντεύτηκαν ποτέ, όπως είπε, στο μηχανισμό ενάντια στην ΕΟΚ και την Ε.Ε. που ήταν επινόηση των αστικών και αντιδραστικών δυνάμεων όχι μόνο για την οικονομία αλλά και σαν ανάχωμα στα τότε σοσιαλιστικά κράτη της Ευρώπης. Όπως ανέφερε το ΚΚΕ δεν είναι ένα ευρωσκεπτικιστικό κόμμα από αυτά που είναι του συρμού στη Ευρώπη, καθώς επιθυμεί συνολικότερο σχεδιασμό και αναδιανομή του πλούτου σε τελείως νέα βάση, μέσω ενός αισιόδοξου μηνύματος για αυτάρκεια των δυνάμεων της χώρας χωρίς αποκλεισμούς από το παγκόσμιο γίγνεσθαι και χωρίς το νομισματικό δίλημμα. Στη βάση αυτή ανέφερε και τους δήμους και τις περιφέρειες ως μηχανισμούς που βοήθησαν το σύστημα που υπάρχει τονίζοντας ότι οι υποψήφιοι του ΚΚΕ δεν θα το υπηρετήσουν. Μάλιστα για να δείξει πως η κοινοτική πολιτική εξαρτάται από τις επιταγές του κεφαλαίου έφερε το παράδειγμα της αντισεισμικής προστασίας που αποδείχτηκε ότι δεν υπήρξε γιατί μπήκε σε δεύτερη μοίρα από τους κατασκευαστές ακόμα και στην Κεφαλονιά.
Ο κ. Καραθανασόπουλος παραδέχτηκε ότι οι επιστημονικοί όροι που χρησιμοποιεί το κόμμα δεν είναι εύληπτοι πολλές φορές από τους πολλούς αλλά τόνισε ότι υπάρχουν απαραίτητοι επιστημονικοί όροι, θυμίζοντας ότι τα αστικά κόμματα χρησιμοποιούν πιο «ξύλινη» γλώσσα όπως η ανταγωνιστικότητα, οι ελαστικές σχέσεις εργασίας και η απασχολησιμότητα.
Τον λόγο πήρε και ο περιφερειακός σύμβουλος κ.Γιώργος Σολτάτος που έκανε λόγο για μακρά συνεργασία του με το ΚΚΕ που θα συνεχιστεί έστω και από άλλο μετερίζι, ενώ ο βουλευτής του κόμματος κ. Ν. Μωραΐτης τόνισε ότι δικαιώθηκαν οι θέσεις του ΚΚΕ πλήρως στα θέματα αγροτικής και γενικά πρωτογενούς παραγωγής σε σημείο που όπως είπε να «θέλει και να απαιτεί το ΚΚΕ» αυτό να εκφραστεί και στη κάλπη.
Ο επικεφαλής μέχρι σήμερα της Λαϊκής Συσπείρωσης Αγρινίου κ. Β. Νικάκης είπε ότι δεν κρύβει η παράταξη ότι ανήκει στο «τιμημένο ΚΚΕ» και δεν κοροϊδεύει ότι έχει το χρίσμα από το λαό ως ανεξάρτητη. «Είμαστε στρατευμένοι και θα υπηρετούμε τις αρχές μας ανεξάρτητα από θέσεις και πρόσωπα», ανέφερε.
Τέλος ο επικεφαλής του νέου ψηφοδελτίου στο Αγρίνιο κ. Τ. Παπανικολάου τόνισε ότι τις επόμενες μέρες θα δοθεί συνέντευξη για τα θέματα του Αγρινίου αλλά η παράταξη δεν αρχίζει τώρα παρά είναι συνέχεια μιας συνεπούς πορείας που ζητά να μη σταματά ο πολίτης σε μια ψήφο κάθε τόσο, αλλά να είναι ενεργός συνεχώς μέσα από τη συσπείρωση δυνάμεων που κάνει το ΚΚΕ σε δράσεις σε όλα τα κοινωνικά μέτωπα.
Οι υποψήφιοι είναι για την περιφέρεια ο κ. Καραθανασόπουλος Νίκος, οικονομολόγος, βουλευτής και Περιφερειακός σύμβουλος, για αντιπεριφερειάρχης ο κ. Κοτοπούλης Σπύρος, αγρότης, μέλος της ΠΑΣΥ και πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγρ. Συλλόγων του νομού, για το Αγρίνιο ο κ. Παπανικολάου Τίμος εφοριακός, μέλος του Δ.Σ της Ομοσπονδίας του κλάδου, για το δήμο Ιεράς Πόλεως Μεσολογίου ο κ. Μαργαρίτης Θεόδωρος, καθηγητής, δημοτικός σύμβουλος και μέλος του ΠΑΜΕ εκπαιδευτικών, καθώς και για το δήμο Ξηρομέρου ο κ. Βότσης Μάκης, μικροεπαγγελματίας, δημοτικός σύμβουλος Ξηρομέρου.

fdg

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.