Δευτέρα, 12 Απριλίου, 2021

ΚΚΕ: «να ακυρωθούν τώρα οι 41 μεταθέσεις πυροσβεστών από την Αιτωλοακαρνανία»

ΚΚΕ: «να ακυρωθούν τώρα οι 41 μεταθέσεις πυροσβεστών από την Αιτωλοακαρνανία»

«Να ακυρωθούν τώρα, οι 41 μεταθέσεις πυροσβεστικών υπαλλήλων από την Αιτωλοακαρνανία», αναφέρει σε ανακοίνωση της η Τομεακή Επιτροπή Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ. Ζητά παράλληλα
στελέχωση των υπηρεσιών του νομού,μονιμοποίηση, πρόσληψη προσωπικού,με σύγχρονες υποδομές και μέσα.

Αναφέρει αναλυτικά η ανακοίνωση του ΚΚΕ:

Στην καρδιά της αντιπυρικής περιόδου ανακοινώθηκαν 41 μεταθέσεις πυροσβεστικών υπαλλήλων (χαμηλόβαθμους & αξιωματικούς) από την Αιτωλοακαρνανία (Αμφιλοχία 16, Ναύπακτος 13, Μεσολόγγι 9, Αγρίνιο 3), σε άλλες περιοχές μακριά από τα σπίτια τους.
Έτσι, οι ήδη ελλειμματικές σε σχέση με τις ανάγκες πυροσβεστικής υπηρεσίες στο νομό μας, αποδυναμώνονται ακόμα περισσότερο και μάλιστα για να προσφερθούν υπηρεσίες σε ιδιωτικοποιημένα αεροδρόμια, λιμάνια, εθνικές οδούς, ενεργειακά δίκτυα.

Το ΚΚΕ έγκαιρα είχε επισημάνει ότι η ψήφιση του ν.4662/2020 θα μεγαλώσει τα προβλήματα στην πυροπροστασία καθώς και της ζωής των πυροσβεστών.
Με το νόμο αυτό που είναι απόρροια του νέου σχεδιασμού για την πολιτική προστασία της χώρας, προωθείται ακόμη περισσότερο η εμπορευματοποίηση και η ιδιωτικοποίηση προς όφελος των επιχειρηματικών συμφερόντων σε όλο το φάσμα της πυρασφάλειας και της δασοπροστασίας. Επίσης καταργήθηκε το αμετάθετο που είχαν κατακτήσει οι πυροσβέστες με οικογένειες και παιδιά, από την πόλη συμφερόντων τους.

Η ΤΕ Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ τονίζει ότι, με τις μεταθέσεις αυτές υποβαθμίζονται ακόμα παραπέρα οι υπηρεσίες προστασίας των συμπολιτών μας, του περιβάλλοντος και των υποδομών του νομού μας, γι’ αυτό ζητάμε να ακυρωθούν όλες οι μεταθέσεις. Η μέθοδος ανακύκλωσης των ελλείψεων δεν λύνει προβλήματα αλλά τα πολλαπλασιάζει.
Απαιτούμε να στελεχωθούν όλες οι πυροσβεστικές υπηρεσίες του νομού μας με το απαραίτητο προσωπικό, με σύγχρονες υποδομές και τα αναγκαία μέσα. Να μονιμοποιηθούν οι πενταετείς και εποχικοί πυροσβέστες καθώς και να γίνουν νέες προσλήψεις που είναι απαραίτητες.
Με την ασφάλεια του λαού και τα δικαιώματα των εργαζομένων δεν μπορούμε να παίζουμε και να τα υποβαθμίζουμε.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.