Σάββατο, 24 Οκτωβρίου, 2020

KKE: Ομιλία Μωραΐτη στον Μύτικα

DSC_0536Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 20/8 το βράδυ στο Μύτικα η περιοδεία και ομιλία από κλιμάκιο της ΤΕ Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ με επικεφαλής το Νίκο Μωραΐτη βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ.
Ο Ν. Μωραΐτης στη ομιλία του μεταξύ άλλων τόνισε:
«Στην κυβέρνηση δίνουν συγχαρητήρια μεγάλοι μονοπωλιακοί όμιλοι γιατί βλέπουν ότι υλοποιεί, σε συνέχεια της ΝΔ, την αντιλαϊκή πολιτική. Ότι η ανάπτυξη φέρνει κέρδη για τους επιχειρηματικούς ομίλους και εργασιακή ζούγκλα για τους εργαζόμενους. Όπως εξήγησε, όλα τα μέτρα που πάρθηκαν το προηγούμενο διάστημα (κατάργηση της κυριακάτικης αργίας, απελευθέρωση απολύσεων, δημοσιονομικοί «κόφτες» κλπ.) ήρθαν για να μείνουν, ενώ θα ακολουθήσουν και άλλα μέτρα για το κλείσιμο της τρίτης αξιολόγησης.
«Δεν πάνε μαζί τα κέρδη και οι λαϊκές ανάγκες, είναι ασυμβίβαστα αυτά μεταξύ τους. Ή θα κερδίζει το κεφάλαιο ή θα κερδίζουν οι εργαζόμενοι», σημείωσε χαρακτηριστικά, με αφορμή το κλίμα ευφορίας που προσπαθεί να καλλιεργήσει η κυβέρνηση για την «έξοδο στις αγορές» και τους ισχυρισμούς της περί «δίκαιης ανάπτυξης». Ενδεικτικά, αναφέρθηκε στο παράδειγμα του Τουρισμού, όπου υπάρχει ρεκόρ αφίξεων, αλλά οι εργαζόμενοι του κλάδου δουλεύουν σε συνθήκες γαλέρας και λιποθυμάνε.
Για τον καυγά της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ για τις πυρκαγιές, σημείωσε ότι γίνεται για να αποκρύψει την ουσία του ζητήματος. Ότι και οι δύο με την πολιτική τους δίνουν τα πάντα στο μεγάλο κεφάλαιο, άρα υποτάσσεται η προστασία των δασών σε αυτό, με μειωμένα κονδύλια, με υποστελέχωση του πυροσβεστικού σώματος και ταυτόχρονα ενισχύεται η εμπορευματοποίησης της γης και η αλλαγή της χρήσης γης.
Κλείνοντας σημείωσε: «Το πραγματικό ερώτημα είναι ανάπτυξη για ποιον;», σημείωσε χαρακτηριστικά, επισημαίνοντας ότι το ΚΚΕ προτάσσει «έναν ριζικά διαφορετικό δρόμο ανάπτυξης».
«Προετοιμαζόμαστε για το επόμενο διάστημα, ώστε να παρεμποδίσουμε τη νέα βάρβαρη επίθεση. Οργανώνουμε μαζικούς αγώνες για να διεκδικήσουμε την κάλυψη των απωλειών στα χρόνια της κρίσης. Όλα όσα μας έκλεψαν, όλα όσα μας αφαίρεσαν. Όλα όσα είναι δικαίωμά μας, με βάση τον πλούτο που παράγουμε και τις σύγχρονες ανάγκες μας. Συνεχίζουμε πιο αποφασιστικά, πιο μαχητικά στο δρόμο που θα βάλει την καπιταλιστική βαρβαρότητα στο χρονοντούλαπο της ιστορίας, στο δρόμο της ρήξης και της ανατροπής».

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.