Τετάρτη, 12 Μαΐου, 2021

ΚΚΕ-ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ: για τον Απρίλη του 1944, για τους 120 εκτελεσμένους

ΚΚΕ-ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ: για τον Απρίλη του 1944, για τους 120 εκτελεσμένους

14 Απριλίου σήμερα και συμπληρώνονται 77 χρόνια σήμερα από τη μαύρη Μεγάλη Παρασκευή του 1944 της Θυσίας των 120 στο Αγρίνιο.

Τιμώντας την επέτειο μνήμης η Τομεακή Επιτροπή Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ και το Παράρτημα Αγρινίου της Πανελλήνιας Ένωσης Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης και Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας (ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ) οργάνωσαν συμβολική εκδήλωση στο χώρο του Μνημείο στην Αγία Τριάδα όπου έγινε και κατάθεση στεφάνων.

Στα πλαίσια της εκδήλωσης έγινε απαγγελία του ποιήματος του Πάνου Χατζόπουλου «Στου κρανίου τον τόπο» ενώ αναγνώστηκε και η απόφαση της εκτέλεσης.

«Τότε έτυχε να είναι και Μ. Παρασκευή, στις 14 του Απρίλη του 1944.Από τότε μέχρι τα σήμερα, όλα αυτά τα 77 χρόνια, ότι μέρα και αν είναι η 14η του ΑΠΡΙΛΗ, για το Αγρίνιο και κάθε έντιμο πατριώτη είναι, μέρα μνήμης, τιμής και δέσμευσης», αναφέρουν ΚΚΕ και ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ .

Στο μήνυμα τους «για τον Απρίλη του 1944, για τους 120 εκτελεσμένους» αναφέρουν:

Γνωρίζουμε καλά ότι 117 εκτελεσμένοι στην Αγία Τριάδα και οι 3 κρεμασμένοι στην κεντρική πλατεία από του φασίστες κατακτητές και τους ντόπιους συνεργάτες τους, έχουν αφήσει βαριά κληρονομιά.

Οι 120 δολοφονημένοι ΕΑΜίτες, κομμουνιστές, αγωνιστές, που έδωσαν τη ζωή τους για τη λευτεριά της πόλης και της χώρας, για μας δεν είναι κάτω από το χώμα, αλλά ψηλά στις σημαίες μας, τις καρδιές και το μυαλό μας.

Κάθε παρέμβαση, εκδήλωσή και δράση μας, θα υπηρετεί τους στόχους:
-Να μην ξεχαστεί η θυσία
– Να τους τιμήσουμε
-Να μάθει την αλήθεια η νέα γενιά
-Να υποκλιθούμε, κάθε κάτοικος της πόλης, στη μνήμη τους, στους τόπους εκτέλεσης και απαγχονισμού.
και κυρίως αυτό
-Να τους φέρουμε ανάμεσά μας σήμερα, αφήνοντάς τους να μας πουν για τα ιδανικά που αυτοί δώσαν τη ζωή τους για μας.

   

 

Θέματα που ενδιαφέρουν

1 Σχόλιο

  1. Ο θαλλασολυκος

    Αυτοί οι ήρωες που εκτελέστηκαν ήταν πάνω απ. Όλα Έλληνες πατριώτες.χωρίς κομματικές ταυτότητες. Όπως όλοι αυτοί που μπήκαν στο πολυτεχνείο και ρίξανε την χούντα. Τα άλλα κόμματα που είναι όμως να τιμήσουν τους ήρωες, γι. Αυτό το ΚΚΕ μονοπωλεί τους αγώνες του λαού.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.