Κυριακή, 18 Απριλίου, 2021

Κλείνουν και νηπιαγωγεία του Αγρινίου λόγω γρίπης

Κλείνουν και νηπιαγωγεία του Αγρινίου λόγω γρίπης

Κλειστά θα παραμείνουν αύριο και μεθαύριο (Πέμπτη 30 – Παρασκευή 31 Ιανουαρίου) νηπιαγωγεία και στο Αγρίνιο λόγω της εποχικής γρίπης που “καλπάζει”.

Ειδικότερα, κλειστά θα είναι το 6ο Νηπιαγωγείο Αγρινίου, το 12ο Νηπιαγωγείο Αγρινίου, το 21ο Νηπιαγωγείο Αγρινίου, το 23ο Νηπιαγωγείο Αγρινίου, το 2ο Νηπιαγωγείο Αγίου Κωνσταντίνου και το 3ο Νηπιαγωγείο Νεάπολης. Επίσης κλειστό θα είναι τις ίδιες ημέρες και το Νηπιαγωγείο Θυρρείου Βόνιτσας, ενώ σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες δεν αποκλείεται να κλείσουν και κάποια από τα νηπιαγωγεία του Δήμου Μεσολογγίου.

Η ασθένεια βρίσκεται σε έξαρση και τα κρούσματα της εποχικής γρίπης σε μαθητές και δασκάλους έχουν αυξηθεί τις τελευταίες ημέρες, ενώ συνίσταται σε όσους εμφανίζουν συμπτώματα να παραμείνουν σπίτι.

Σημειώνεται ότι για την έξαρση της γρίπης τοποθετήθηκε χθες και το υπουργείο Παιδείας, με την υφυπουργό Σοφία Ζαχαράκη να υπογράφει νέα εγκύκλιο για τις απουσίες, στην οποία τονίζεται ότι μπορούν να «σβήνονται» έως 5 ημέρες απουσιών λόγω ασθενείας.

Η ανακοίνωση του Δήμου Αγρινίου:

Ο Δήμος Αγρινίου αναστέλλει τη λειτουργία,  για αύριο Πέμπτη 30/1/2020 & την Παρασκευή 31/1/2020,  έξι σχολικών μονάδων καθώς συντρέχουν συνθήκες που καθιστούν δυσχερή την παραμονή των μαθητών λόγω έξαρσης της εποχικής γρίπης και του μειωμένου αριθμού προσέλευσης στα νηπιαγωγεία.

Τα σχολεία  είναι τα εξής:

  • 12ο Νηπιαγωγείο Αγρινίου
  • 6ο Νηπιαγωγείο Αγρινίου
  • 21ο Νηπιαγωγείο Αγρινίου
  • 23ο Νηπιαγωγείο Αγρινίου
  • 2ο Νηπιαγωγείο Αγίου Κωνσταντίνου
  • 3ο Νηπιαγωγείο Νεάπολης

Η παρούσα απόφαση έχει κοινοποιηθεί στη Δ/νση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Αιτωλ/νίας, για να ενημερωθούν οι σχολικές μονάδες αρμοδιότητάς της.

Ο Αντιδήμαρχος Παιδείας
& Αθλητισμού
Ζαρκαβέλης Χρήστος

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.