Παρασκευή, 20 Μαΐου, 2022

Δευτέρα και Τρίτη κλειστά τα σχολεία στον δήμο Αγρινίου

Δευτέρα και Τρίτη κλειστά τα σχολεία στον δήμο Αγρινίου

Με απόφαση του Δημάρχου Αγρινίου κλειστά θα είναι τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στον Δήμο Αγρινίου την Δευτέρα 24 και την Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2022.

H απόφαση ελήφθη λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών και του πρωτοκόλλου του ΕΟΔΥ, που επιβάλλει τα παράθυρα να είναι ανοιχτά ανά τακτά διαστήματα.

Κλειστοί θα παραμείνουν οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί, ιδιωτικοί παιδικοί σταθμοί, τα ΚΔΑΠ και τα ΚΔΑΠμεΑ.

Υπουργείο Παιδείας: Τηλεκπαίδευση εάν τα σχολεία κλείσουν λόγω της κακοκαιρίας

Όταν αναστέλλεται η λειτουργία των σχολείων για έκτακτους λόγους, όπως τα ακραία καιρικά φαινόμενα, θα γίνεται τηλεκπαίδευση τις πρωινές ώρες, τόσο στην Πρωτοβάθμια, όσο και στη Δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Αυτό αναφέρει ανακοίνωση του γενικού γραμματέα Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης του υπουργείου Παιδείας, Αλέξανδρου Κόπτση.

Η ανακοίνωση:

«Σε περιπτώσεις που η Τοπική Αυτοδιοίκηση, κατά λόγο αρμοδιότητας, αποφασίζει την αναστολή λειτουργίας σχολικών μονάδων εξαιτίας ακραίων καιρικών φαινομένων, προβλέπεται εφαρμογή τηλεκπαίδευσης κατά τις πρωινές ώρες και για την Πρωτοβάθμια και για τη Δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Η τηλεκπαίδευση αποτελεί πολύτιμο εργαλείο για την απρόσκοπτη συνέχιση της εκπαιδευτικής διαδικασίας, όταν για έκτακτους αντικειμενικούς λόγους δεν μπορεί αυτή να διεξαχθεί διά ζώσης».

Θέματα που ενδιαφέρουν

2 Σχόλια

  1. Ανώνυμος

    Ηλιοφανεια αυριο και αυτος κλεινει ρα σχολεια χωρις να υπολογιζει τιποτα.ΤΡΑΓΙΚΟΣ…

  2. Kostas Papadopoulos

    Με δύο (2) αποφάσεις μάλιστα! Αυτή του δημάρχου αλλά ΚΑΙ της αντιπεριφερειάρχη για ολόκληρη την Π.Ε Αιτωλοακαρνανίας!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.