Δευτέρα, 6 Δεκεμβρίου, 2021

Κλειστή η Μονή Αγίου Δημητρίου Παλαίρου-παράπονα στον Μητροπολίτη

Κλειστή η Μονή Αγίου Δημητρίου Παλαίρου-παράπονα στον Μητροπολίτη

Η Ιερά Μονή Αγίου Δημητρίου  αποτελεί σημείο αναφοράς για την Πάλαιρο και την ευρύτερη περιοχή.

Ολόκληρες γενιές Παλαιριωτών έχουν συνδεθεί άρρηκτα με την Ιερά Μονή και την επισκέπτονται με λαχτάρα για να ανάψουν ένα κερί όποτε καταφθάνουν στον τόπο.

Από τις 16 Αυγούστου 2021 η Ιερά Μονή ωστόσο  παραμένει κλειστή, όσοι προσπάθησαν να την επισκεφθούν ντόπιοι και παραθεριστές βρήκαν την είσοδο του μοναστηριού κλειδωμένη, χωρίς να έχει υπάρξει κάποια ανακοίνωση για τους λόγους που συντρέχουν για την πρωτοφανή αυτή απόφαση.

Προχθές μάλιστα που επισκέφθηκε την Πάλαιρο ο Μητροπολίτης Αιτωλίας κ Ακαρνανίας κκ.Κοσμάς έγινε αποδέκτης έντονων παραπόνων από μερίδα κατοίκων της Παλαίρου που ζητούν  να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου η Ιερά Μονή Αγίου Δημητρίου να είναι ανοιχτή και λειτουργική.

«Για εμάς τους Παλαιριώτες ο Άγιος Δημήτριος αποτελεί το δεύτερο σπίτι μας, εκεί βρίσκουμε την παρηγοριά και την ελπίδα, όπως δεν θέλουμε να είναι το σπίτι μας κλειστό, έτσι δεν θέλουμε και το Μοναστήρι μας να παραμείνει κλειστό, γι’αυτό το λόγο θα παλέψουμε με όλες μας τις δυνάμεις έτσι ώστε το Μοναστήρι να λειτουργήσει όπως του αρμόζει», αναφέρει ο πρώην πρόεδρος Παλαίρου Δημήτριος Στάχτιαρης.

katounanews.gr

Θέματα που ενδιαφέρουν

1 Σχόλιο

  1. Ανωνυμος

    Φανταζομαι σας έδωσε λυση,, οπως φροντισε για την αποδυναμωση αλλης μονης και του ησυχαστηριου Κυπριανού και Ιουστινης στο Παναιτωλιο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.