Κυριακή, 28 Φεβρουαρίου, 2021

Κλιμάκιο του ΚΚΕ στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Μεσολογγίου

Κλιμάκιο του ΚΚΕ στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Μεσολογγίου

Στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Μεσολογγίου περιόδευσε την Δευτέρα 8 Απρίλη κλιμάκιο της ΤΕ Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ με επικεφαλής τους Νίκο Μωραΐτη, βουλευτή του Κόμματος και υποψήφιο περιφερειακό σύμβουλο Δυτικής Ελλάδας με την Λαϊκή Συσπείρωση και το Θύμιο Γερολυμάτο υποψήφιο Δήμαρχο Μεσολογγίου με την Λαϊκή Συσπείρωση.

Στο επίκεντρο της συζήτησης ήταν τα προβλήματα της υπηρεσίας, όσο και των πυροσβεστών.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση “επισημάνθηκε επίσης ο απαρχαιωμένος στόλος αυτοκινήτων,η τραγική κατάσταση των κτιριακών εγκαταστάσεων και ο μηχανολογικός εξοπλισμός”.

Αναλυτικά, αναφέρεται:

Ο Ν. Μωραΐτης μεταξύ άλλων τόνισε ότι η ανάπτυξη με σκοπό το κέρδος που υπηρετείται διαχρονικά από την πολιτική όλων των κυβερνήσεων είναι η αιτία που δημιουργεί μια σειρά προβλήματα και κινδύνους για τους εργαζόμενους πυροσβέστες, τους κατοίκους και το περιβάλλον.

Αυτοί είναι οι ένοχοι για τις μεγάλες διαχρονικές καταστροφές που έχει υποστεί ο τόπος. Οι δημοτικές αρχές των περιοχών μας και η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας έχουν μεγάλες ευθύνες γιατί συμπλέουν με την εφαρμοζόμενη πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Έχουν μεγάλη ευθύνη γιατί δίνουν “γην και ύδωρ” για τα συμφέροντα των εταιρειών αποχαρακτηρίζοντας δασικές εκτάσεις, δεν κάνουν ενέργειες στο κομμάτι της πρόληψης των δασικών πυρκαγιών που είναι το βασικότερο στην περιοχή.

Κλείνοντας την ομιλία του ο Ν. Μωραΐτης είπε ότι «στόχος του ΚΚΕ είναι να ανοίξει μια κουβέντα με τους εργαζόμενους στο Πυροσβεστικό Σώμα που προέρχονται στην πλειοψηφία τους από λαϊκές οικογένειες.

Φέραμε το ζήτημα στη Βουλή, θα το ξαναφέρουμε. Προσπαθούμε να αναδείξουμε τα προβλήματα, περιοδεύοντας σε όλη τη χώρα, αλλά είναι και δικιά σας υπόθεση. Εναπόκειται και σε εσάς να πάρετε πρωτοβουλίες μέσα από το συνδικαλιστικό σας όργανο. Γι’ αυτό θα πρέπει να πάρετε την υπόθεση στα χέρια σας και να παλέψετε σε αυτή την κατεύθυνση.

Να προστατέψετε τον εαυτό σας πρώτα απ΄ όλα, τις οικογένειές σας και να είστε σε ένα εργασιακό περιβάλλον ανάλογο με την υπηρεσία, με το λειτούργημα στην κυριολεξία, που επιτελείτε».

Ο Θύμιος Γερολυμάτος με την σειρά του τόνισε οτι η Λαϊκή Συσπείρωση όλο το προηγούμενο διάστημα ανέδειξε τα οξυμένα προβλήματα της πυροσβεστικής υπηρεσίας στο ΔΣ Μεσολογίου. Οπώς θα κάνει και απο εδώ και πέρα και μετά τις εκλογές.

Στη συνέχεια το κλιμάκιο είχε συνάντηση στην Αστυνομική Διεύθυνση Αιτωλίας με το ένστολο προσωπικό και το Διοικητή.

Τέλος, τονίστηκε η ανάγκη οι ένστολοι να πάνε με ενιαία κριτήρια σε όλες τις κάλπες ενισχύοντας αποφασιστικά το ΚΚΕ και την Λαϊκή Συσπείρωση.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.