Παρασκευή, 18 Σεπτεμβρίου, 2020

Kλήρος Πολιτικοί Λαός

patrisΣε λίγες μέρες σύσσωμος ο Ελληνικός Λαός θα γιορτάσει για άλλη μια φορά την επέτειο της ένδοξης Ελληνικής Επανάστασης, ενάντια στο βαρύ τουρκικό ζυγό. Για άλλη μια φορά μας δίνεται η αφορμή να θυμηθούμε και να θαυμάσουμε  αγώνες και ηρωικές πράξεις γνήσιων πατριωτών, που έδωσαν το αίμα τους για τη μικρή σε έκταση, αλλά ξακουστή σε όλη την οικουμένη Ελλάδα.

Κοσμείται η Ιστορία μας στα χρόνια της τουρκοκρατίας με ονόματα κληρικών, που με αυταπάρνηση και αυτοθυσία έμπαιναν μπροστάρηδες στους πολέμους που έκαναν οι Έλληνες αγωνιστές για λευτεριά και ορθοδοξία.

Οι κληρικοί μας έδειξαν και απέδειξαν πως  ξέρουν σε κάθε εποχή να στέκονται χωρίς φειδώ στο ύψος των περιστάσεων.

Σήμερα όμως, οι πολιτικοί μας τι κάνουν;

Οι πολιτικοί μας με τις διαφορετικές αντιλήψεις και τη διαφορετική πολιτική που κάθε κόμμα ακολουθεί, αντί να ενώσουν το λαό τον διχάζουν. Το χιλιοειπωμένο από πολλά χείλη «φως στο τούνελ» που κατά καιρούς μας υπόσχονται αποδεικνύεται λάμψη αστραπής που προμηνύει καταιγίδα νέων μέτρων νέα βάσανα για τον εξουθενωμένο και ανήμπορο λαό.

Οπότε εμείς ο απλός λαός τι κάνουμε;

1)  Μήπως έχουμε απομακρυνθεί πολύ από το σωστό και μοναδικό δρόμο της ελπίδας και της αισιοδοξίας, για να ψάξουμε το αληθινό αλλά και άσβεστο φως της σωτηρίας;

2)  Μήπως πρέπει να επιστρέψουμε στην εκκλησία και να δώσουμε με τη συνεχή και αδιάλειπτη παρουσία μας, δύναμη στην εκκλησία και αγάπη στο Σωτήρα μας Ιησού Χριστό;

3) ΜΗΠΩΣ Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΚΑΙ Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ μας βγάλουν από την άβυσσο που βρισκόμαστε σήμερα;

4) Μήπως πρέπει να χτυπήσουμε περισσότερο δυνατά τις καμπάνες της ορθοδοξίας, για να ξυπνήσει η συνείδησή μας από τη βαθιά νάρκη που «κάποιοι» μας έχουν ρίξει;

5)  Μήπως πρέπει να ντυθούμε με χριστιανικό ένδυμα για να σκεπάσουμε τα γυμνά όνειρά μας;

6) Μήπως κάτω από το άπλετο αλλά θείο φως να ψάξουμε να βρούμε την εξαφανισμένη ελπίδα μας;

7) Μήπως πρέπει εκκλησία, πολιτικοί αλλά και απλός λαός να κάνουμε πράξη το:

Η ΙΣΧΥΣ ΕΝ ΤΗ ΕΝΩΣΕΙ και ΕΚΑΣΤΟΣ ΕΦ’Ω ΕΤΑΧΘΗ;

Από τα πολλά που μας συμβαίνουν θα μιλήσουμε για λίγα που όμως πολύ και δυνατά  προκαλούν τη σκέψη μας. Ισότητα λέει το σύνταγμα όλων των Ελλήνων απέναντι στους νόμους. Ανισότητα όμως εφαρμόζουν οι πολιτικοί μας σε ό,τι τους αφορά.

Φοροελαφρύνσεις οι πολιτικοί, φοροεπιβαρύνσεις ο λαός. Γιατί;

Δικαιώματα οι μετανάστες, υποχρεώσεις ο λαός. Γιατί;

Κίνητρα για τους μετανάστες , αντικίνητρα για το δημογραφικό. Γιατί;

Εξαγωγή επιστημόνων, εισαγωγή εργατικού προσωπικού. Γιατί;

Αμφιβάλουμε αν υπάρχει  Έλληνας που δεν συμπονάει τους δύστυχους και δύσμοιρους μετανάστες και πρόσφυγες. Είμαστε όμως επιφυλακτικοί και φοβόμαστε, γιατί δεν ξέρουμε ποιος αποφασίζει και με τι κριτήρια, ποιοι θα έρθουν στην Ευρώπη. Και σίγουρα οι φόβοι μας είναι δικαιολογημένοι αν πίσω από όλα αυτά είναι η γειτονική μας χώρα.

Σήμερα μετανάστες, αύριο δυνάστες;

Μήπως το πάθουμε όπως με τους Ευρωπαίους, που πρώτα ήταν εταίροι, μετά συνέταιροι στην πατρίδα μας και σήμερα αφεντικά;

ΕΛΛΑΔΑ: Η ΧΩΡΑ ΤΩΝ ΑΤΕΛΕΙΩΤΩΝ «ΓΙΑΤΙ».

ΓΙΑΤΙ ΑΡΑΓΕ;

Αναγνώστες του www.galatas.gr

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.