Παρασκευή, 30 Οκτωβρίου, 2020

Αν κλείσει ιδιωτική τράπεζα στη Μακρυνεία πρέπει να παρέμβει το κράτος;

deh

 

Ένας φίλος μου έλεγε πρόσφατα ότι έζησε για ένα διάστημα στην Ολλανδία και του έκανε εντύπωση ότι δεν έχει… χωριά! Έχει δηλαδή, αλλά αποτελούν οικιστικά και κοινωνικά σύνολα που συγκροτούν κάτι μεγαλύτερο, μια  πόλη. Αυτό δημιουργεί καταστάσεις που σε εμάς εδώ θα είχαν ξεσηκώσει τους μόνιμα… ξεσηκωμένους.

Τα παιδιά στην περιοχή που ζούσε κάθε πρωί έπαιρναν όλα μαζί τα ποδήλατά τους και πήγαιναν στο σχολείο τους, το οποίο ήταν στα… τέσσερα χιλιόμετρα! Δηλαδή κάθε μέρα έκαναν κάπου οκτώ  χιλιόμετρα για να πηγαινοέρθουν στο σχολείο. Βέβαια, η Ολλανδία είναι ένα ίσωμα αλλά καταλαβαίνει κανείς πως στην Ελλάδα αν συνέβαινε αυτό η τοπική Διεύθυνση Εκπαίδευσης θα είχε καεί. Δεν διανοούμεθα να πάρει το παιδί μας το ποδήλατο να πάει οπουδήποτε διότι δεν έχουμε που να κάνουμε ποδήλατο…

Εδώ κάπου πρέπει να θυμίσουμε ότι η Ολλανδία είναι λίγο μεγαλύτερη από την Πελοπόννησο, έχει 14 εκατομμύρια κατοίκους, έχει ΑΕΠ κάπου στα 850 δις ευρώ(έξι φορές πάνω από μας!)και φυσικά έχει λύσει τα θέματα των σκουπιδιών, των βιορευστών, της ενέργειας. Εμείς από την άλλη, ξέρετε, δεν χρειάζεται να μπούμε σε λεπτομέρειες.

Πόσες φορές δεν έχω παρακολουθήσει την γελοία κουβέντα που γίνεται στο δημοτικό συμβούλιο για το ποιος θα απαλλαχθεί από τα τέλη ή ποιος θα έχει έκπτωση στο νερό(αν έχεις 4 παιδιά και ένα κάρο επιδόματα είσαι αυτοδικαίως για οίκτο και οικονομική ενίσχυση, συνήθως με την βοήθεια ανθρώπων που παίρνουν 600 ευρώ το μήνα στον ιδιωτικό τομέα και έχουν δύο παιδιά!)ή για το πώς θα έχουν όλα τα «δημόσια αγαθά» άνθρωποι που δεν πλήρωναν τίποτε επί 15 χρόνια! Πόσες φορές δεν έχει αποφασιστεί να μπει σε ένα σπίτι σε μια πλαγιά όπου μένει μια γιαγιά, δίκτυο νερού, ρεύματος, δρόμος και δίκτυο αποχέτευσης;

Που τα θυμήθηκα όλα αυτά; Στο συμβούλιο προχθές έμαθα πως ο πρόεδρος στο Ζευγαράκι πήρε την πρωτοβουλία και μάζεψε μόνος του μερικές αιτήσεις για αποζημιώσεις για τις καταστροφές των αρχών του χειμώνα, ξεχωριστά από τον δήμο! Ο κ. Θεοδωρόπουλος κατήγγειλε ότι μια ιδιωτική τράπεζα ίσως σκέφτεται να κλείσει το υποκατάστημά της στη Μακρυνεία και πρέπει να βγει ψήφισμα από τον δήμο Αγρινίου γι’ αυτό… Και ήρθε ο κ. Καρακώστας και πλειοδότησε: να κόψει τις επαφές του ο δήμος με αυτή τη τράπεζα, λέει , αν συμβεί κάτι τέτοιο!

Δεν θα αλλάξει ποτέ κάτι σε τούτη τη χώρα και ειδικά σε περιοχές που έζησαν με διορισμούς, επιδόματα, επιδοτήσεις, συντάξεις και προγράμματα, σαν την Αιτωλοακαρνανία αν δεν αλλάξουν τα μυαλά για το τι είναι «δημόσιο» και τι είναι «συμφέρον». Και ποιο είναι το δημόσιο συμφέρον.

 

Γ.Σ.

Θέματα που ενδιαφέρουν

1 Σχόλιο

  1. Μπάμπης

    Για αυτό ας έρθουμε όλοι στην Ελλήνων Συνέλευσης για να ζήσουμε ως Έλληνες όπως μας αξίζει…από το να καθόμαστε και να λέμε αρες μαρες κουκουναρες στα blogs!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.