Τετάρτη, 25 Νοεμβρίου, 2020

KNAUF Στάνος Αμφιλοχία: Προτεραιότητα να διατηρήσει το ανθρώπινο δυναμικό

Η KNAUF  Γυψοποιία ΑΒΕΕ  με ανακοίνωση της που δημοσιεύεται στην εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ της Κωνωπίνας» απαντά στο δημοσίευμα: «ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ: Κλονίζεται το εργοστάσιο Knauf στη Στάνου Αμφιλοχίας» και στα ανώνυμα σχόλια (Δείτε εδώ)  και τονίζει  ότι με όλες τις προσπάθειες που κατέβαλε την τελευταία τετραετία, πέτυχε τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα σε σύγκριση με αυτά που προέκυψαν από την οικονομική πορεία της χώρας, συνέχισε το επενδυτικό της πρόγραμμα και προτεραιότητα της ήταν και εξακολουθεί να είναι να διατηρήσει το ανθρώπινο δυναμικό.
Αναλυτικά:

Ανακοίνωση – ενημέρωση  της  KNAUF  Γυψοποιία ΑΒΕΕ προς τους εργαζομένους της εταιρείας, ως απάντηση σε άρθρα – σχόλια που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο
Με αφορμή άρθρα τα οποία κυκλοφορούν το τελευταίο διάστημα σε διάφορα blogs του διαδικτύου, αλλά κυρίως τα κακεντρεχή σχόλια  «ανωνύμων» σχολιαστών, θα θέλαμε να ενημερώσουμε τους εργαζομένους της εταιρείας μας για την πραγματική κατάσταση που επικρατεί στην αγορά, καθώς και για τους χειρισμούς της KNAUF  Γυψοποιία ΑΒΕΕ..

-Σύμφωνα με τα επίσημα δημοσιευμένα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Υπηρεσίας, ο όγκος της οικοδομικής δραστηριότητας της Ελλάδας το 2008 ανήλθε στα 65.925,80 m3, ενώ το 2012 στα 17.162,50 m3. Παρατηρήθηκε μία δραματική μείωση 74%, δηλαδή παρέμεινε μόνον το 26%.

-Σύμφωνα με τους δημοσιευμένους ισολογισμούς της εταιρείας μας, ο τζίρος που επετεύχθη από τις δραστηριότητές της (κύκλος εργασιών) το 2008 ήταν 64.079.311,80 ευρώ, ενώ για το 2012 μόλις 22.867.716,76 ευρώ, δηλαδή προέκυψε μία σημαντική ποσοστιαία μείωση του 64%.
Μάλιστα σύμφωνα με τον ισολογισμό του 2012 παρουσιάστηκαν ζημιές άνω του 1.000.000 ευρώ.

-Το ανθρώπινο δυναμικό της  KNAUF  Γυψοποιία ΑΒΕΕ, στο τέλος του έτους 2008 ήταν 162 άτομα που ήταν και ο μέγιστος αριθμός εργαζομένων στην ιστορία της.
Κατόπιν, από το 2009 και μετά συνταξιοδοτήθηκαν 7  εργαζόμενοι, απεχώρησαν οικειθελώς 15, απεβίωσαν 2, προσλήφθηκαν  8 και απολύθηκαν  18 άτομα. Σήμερα το ανθρώπινο δυναμικό της αποτελείται από 128 εργαζομένους συνολικά.
Δηλαδή, η πραγματική μείωση προσωπικού με απόλυση που πραγματοποιήθηκε από το 2008 έως και τον Φεβρουάριο του 2013 είναι μόνο 11%.

Είναι λοιπόν φανερό, ότι η KNAUF  Γυψοποιία ΑΒΕΕ με όλες τις προσπάθειες που κατέβαλε την τελευταία τετραετία, πέτυχε τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα σε σύγκριση με αυτά που προέκυψαν από την οικονομική πορεία της χώρας και ακόμη είναι σαφές, ότι όχι μόνο συγκράτησε αλλά αύξησε το μερίδιό της στην Ελληνική αγορά.
Εξίσου σημαντικό με τα παραπάνω, η KNAUF  Γυψοποιία ΑΒΕΕ συνέχισε το επενδυτικό της πρόγραμμα σε όλη τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης επενδύοντας στην Αμφιλοχία από το 2009 έως και το 2012 το ποσό των 3.531.917 ευρώ. Συνεχίζει δε για το 2013 το επενδυτικό της πρόγραμμα ύψους 1.100.000 ευρώ, προκειμένου να γίνει ακόμη πιο ανταγωνιστική, να ενισχύσει την παρουσία της στην αφορά αλλά, κυρίως, να διασφαλίσει τις  θέσεις εργασίας στην Ελλάδα.

Συνοψίζοντας τα παραπάνω μεγέθη, προκύπτει ότι από το 2008 μέχρι σήμερα:
-Η οικοδομική δραστηριότητα μειώθηκε κατά 74%
-Ο τζίρος της επιχείρησης μειώθηκε κατά 64%
-Ο αριθμός των απολύσεων περιορίσθηκε στο 11%
-Η  Knauf επένδυσε στο εργοστάσιο Αμφιλοχίας πάνω από 4.5 εκ. ευρώ.

Τα παραπάνω στοιχεία συνθέτουν την εικόνα της προσπάθειας της KNAUF  Γυψοποιία ΑΒΕΕ για συνεχή, συνεπή και βιώσιμη παρουσία στην Ελλάδα.
Προτεραιότητα της KNAUF  Γυψοποιία ΑΒΕΕ ήταν και εξακολουθεί να είναι το ανθρώπινο δυναμικό της και η αναλογία των παραπάνω στοιχείων δείχνουν την προσπάθειά της να διατηρήσει κατά το δυνατόν το μεγαλύτερό της κεφάλαιο, δηλαδή το ανθρώπινο δυναμικό.

ΓΕΝΙΚΗ   ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ
KNAUF  ΓΥΨΟΠΟΙΙΑ ΑΒΕΕ

-Δημοσιεύτηκε στο υπ’ αριθμ:  (71) Φύλλο της εφημερίδας “TA  NEA της Κωνωπίνας”

xiromeronews.blogspot.gr

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.