Σάββατο, 16 Ιανουαρίου, 2021

Koυρουμπλής:”Θα δώσω ψήφο εμπιστοσύνης, αλλα θα ξαναπώ τις ενστάσεις μου”

Koυρουμπλής:”Θα δώσω ψήφο εμπιστοσύνης, αλλα θα ξαναπώ τις ενστάσεις μου”

Πάνος Κουρουμπλής: «Να πιάσουμε τη φοροδιαφυγή των πολυεθνικών. Έχω ενστάσεις για το Μεσοπρόθεσμο και θα τις ξαναπώ»

Τις πρώτες αντιδράσεις και ενός στελέχους του ΠΑΣΟΚ που έπαιξε πολύ δυνατά αυτές τις μέρες στο εσωκομματικό «παιχνίδι» και είχε από τις πιο σκληρές στάσεις για το Μεσοπρόθεσμο κατέγραψε το agrinionews.
Ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας Παναγιώτης Κουρουμπλής απάντησε όχι μόνο για τους συσχετισμούς που πλέον διαμορφώνονται στην κυβέρνηση μετά τον ανασχηματισμό αλλά και για το τι μέλει γενέσθαι. Τι θα κάνει δηλαδή μετά την ψήφο εμπιστοσύνης. Ξεκαθάρισε ότι θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης αλλά στο Μεσοπρόθεσμο και πάλι θα καταθέσει τις ενστάσεις του που μπορεί να καμφθούν μόνο αν ακούσει συγκεκριμένες δεσμεύσεις ότι θα γίνουν τα πάντα ώστε οι φόροι των πολυεθνικών και των ισχυρών θα πάνε στο ταμείο της χώρας.

Αναλυτικά όσα μας δήλωσε: «Πριν πω την γνώμη μου για το πώς θα εξελιχτούν τα πράγματα θέλω να καταστήσω σαφές ότι και χτες ακόμα στην Κοινοβουλευτική Ομάδα επανέφερα το θέμα πρώτα της φορολόγησης των πολυεθνικών αλλά και του πόθεν έσχες των χρημάτων που έφυγαν στο εξωτερικό το τελευταίο διάστημα. Δεν με ενδιαφέρει αν μέσα βρεθούν και διάφοροι «ημέτεροι» αλλά νομίζω ότι όποιος λειτούργησε σαν επίορκος πρέπει να αποδοθεί στη δικαιοσύνη και σε τελική ανάλυση δεν μπορεί να επιτρέπουμε να τα χρεώνεται όλα συλλήβδην ο πολιτικό κόσμος. Δεν μπορεί ελληνική εταιρία φαρμάκων με 800 εργαζόμενους να αποδίδει 13 εκατομμύρια σε φόρους και αντίστοιχα πολυεθνικές στο χώρο να παρουσιάζουν αρνητικούς ισολογισμούς με λιγότερο κιόλας προσωπικό. Στο φάρμακο οι ελληνικές εταιρίες έχουν το 13% της αγοράς μόνο και το υπόλοιπο οι πολυεθνικές και παρόλα αυτά δουλεύουν 12 χιλιάδες άνθρωποι. Γιατί δεν ανοίγουμε τη δουλειά στους ανθρώπους μας για να κρατήσουμε στη χώρα και τους σπουδαίους επιστήμονές μας; Στο κάτω-κάτω αν δεν μπορούμε να τους πιάσουμε ας τους φορολογήσουμε με 5% επί του τζίρου τους όπως έκανε η Ουγγαρία.
Τώρα όσο για τις εξελίξεις εγώ ξεκαθάρισα ότι και σε περίπτωση κυβέρνησης εθνικής συνεννόησης θα έπρεπε να είναι ο επικεφαλής κοινοβουλευτικός από το χώρο του ΠΑΣΟΚ. Ο Γιώργος Παπανδρέου κι αν δεν επιθυμούσε ο ίδιος, κάποιος άλλος. Θυμίζω ότι έχουμε αυτοδυναμία στη Βουλή! Δεν πιστεύω στα εξωκοινοβουλευτικά σχήματα. Και ασφαλώς πιστεύω ότι με την πλειοψηφία των κομμάτων μπορούμε να βρεθούμε σε πολλά. Και η Ν.Δ. έχει ενστάσεις σε κάποια σημεία, όπως ξέρω δικό μας βουλευτή που έχει διαφωνία μόνο για τη ΔΕΗ. Και δεν φοβάμαι να πω ότι ήταν λάθος μας που δεν φέραμε έναν κανονιστικό νόμο για να προσεγγίσουμε όλους τους χώρους που θα μπορούσαν να καταβάλουν μαζί μας μια κοινή προσπάθεια. Όμως το βασικό είναι να αντιληφθεί ο κόσμος ότι κάνουμε μια πατριωτική προσπάθεια και όχι να έχει την αίσθηση ότι ξεπουλάμε! Εν πάση περιπτώσει δεν θέλω να ανακυκλώνω μιζέρια. Οφείλουμε να βρούμε πολιτικό χρόνο για το νέο κυβερνητικό σχήμα, όσος ακόμα υπάρχει. Αλλά με τα μανικετόκουμπα φορεμένα δεν γίνεται. Πρέπει να σηκώσουμε τα μανίκια και να συγκρουστούμε και με αυτούς που τα έχουν..»

Και στο ερώτημα αν θα στηρίξει τις επόμενες επιλογές της κυβέρνηση ο κ. Κουρουμπλής απαντά: «Είμαι σαφής, θα δώσω ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση γιατί την πιστεύω, αλλά θα καταθέσω και πάλι τις ενστάσεις μου. Θέλω να ακούσω συγκεκριμένες δεσμεύσεις στο θέμα του πόθεν έσχες αλλά και των τραπεζών, για τις οποίες έχω ήδη δηλώσει, πως, σύμφωνα με τις πληροφορίες μου, δεν βοηθούν καθόλου. Ετοιμάζω ήδη ένα σημείωμα στον πρωθυπουργό γιατί κάποιοι πρέπει να απολογηθούν και δεν με νοιάζει από ποιο πολιτικό χώρο είναι. Δεν μπορεί σε κάποιες πολυεθνικές να έχει 10 χρόνια να πάει η Εφορία γιατί πια ο κόσμος είναι ενημερωμένος και συνειδητοποιημένος και θέλει να δει αποτέλεσμα.»

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.