Κυριακή, 1 Αυγούστου, 2021

Κοιλάδα Αχελώου: βελτιώσεις στο δρόμο Αστροχώρι – Μεγαλόχαρη

Κοιλάδα Αχελώου: βελτιώσεις στο δρόμο Αστροχώρι – Μεγαλόχαρη

Eξασφαλίστηκε πίστωση 5 εκατ. ευρώ από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων για το οδικό έργο βελτίωσης του τμήματος Αστροχώρι-Μεγαλόχαρη.

Ένα σημαντικό οδικό έργο που βελτιώνει την οδική ασφάλεια αλλά και τη συνδεσιμότητα των χωριών της Κοιλάδας του Αχελώου είναι πλέον σε φάση υλοποίησης. Όπως έγινε γνωστό εξασφαλίστηκε η πίστωση για το οδικό έργο βελτίωσης του τμήματος Αστροχώρι-Μεγαλόχαρη στην Κοιλάδα του Αχελώου.

Το ποσό που εξασφαλίστηκε είναι 5εκατ.ευρώ και θα καλυφθεί από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων. Η σχετική απόφαση υπογράφτηκε την Παρασκευή 5 Απριλίου 2019 από τον Υφυπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης Στάθη Γιαννακίδη.

Τώρα επόμενο βήμα είναι η δημοπράτηση και υλοποίηση του έργου που θα βελτιώσει τις συνθήκες οδήγησης στην περιοχή. Να θυμίσουμε ότι το έργο εντάσσεται στην γενικότερη δραστηριότητα που παρατηρείται στην περιοχή της Κοιλάδας του Αχελώου όπου κυριολεκτικά έχει μετατραπεί σε εργοτάξιο και η εικόνα του οδικού δικτύου της περιοχής με τα υπό εξέλιξη και υπό προώθηση έργα βελτιώνεται σημαντικά.

image1
Με δήλωσή του ο βουλευτής Άρτας του ΣΥΡΙΖΑ, Βασίλης Τσίρκας τονίζει πως «η Κυβέρνηση αποδεικνύει τα τελευταία τέσσερα χρόνια την ιδιαίτερη βαρύτητα που δίνει στις ορεινές και απομακρυσμένες περιοχές μέσα από την έντονη και συστημική δουλειά που καταβάλλει για την ανάδειξη αυτών των περιοχών και την ουσιαστική και με σεβασμό στο περιβάλλον ανάπτυξή τους.

Το προηγούμενο διάστημα ολοκληρώθηκαν οι αυτοκινητόδρομοι περιμετρικά της Κοιλάδας του Αχελώου. Την ίδια στιγμή υλοποιείται το έργο Μεσόπυργος – Αυλάκι που χρηματοδοτήθηκε από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, ενώ έχει ήδη δημοπρατηθεί το έργο για την βελτίωση της επαρχιακής οδούς Καστανιάς – Τετράκωμο. Τα έργα αυτά αποτελούσαν διαχρονικά αντικείμενο διεκδίκησης των κατοίκων της περιοχής που σήμερα επιτέλους υλοποιούνται. Αποτέλεσαν μάλιστα αντικείμενο πολλαπλών συσκέψεων με την παρουσία τόσο των κυβερνητικών στελεχών και βουλευτών όσο και με τους αυτοδιοικητικούς φορείς για να καταλήξουμε στα επιθυμητά αποτελέσματα.

Επίσης, σημαντική εξέλιξη αποτελεί η αναστήλωση της θρυλικής γέφυρας Κοράκου. Πρόσφατα υπογράφηκε η προγραμματική σύμβαση μεταξύ των εμπλεκόμενων φορέων συνολικού προϋπολογισμού 16.500.000 Ευρώ και εισέρχεται σε φάση υλοποίησης ένα έργο που θα δώσει ζωή στη σύγχρονη πολιτισμική ιστορία της περιοχής και θα αναγεννήσει τις παραδόσεις της.

Πρόκειται για έργα που δίνουν πνοή στην ευρύτερη περιοχή θέτοντας ως κύριο στόχο την βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών με τον εκσυγχρονισμό των υποδομών, και αναβαθμίζουν τον τόπο μας μέσα από την προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς και του φυσικού περιβάλλοντος και την ανάδειξη των μνημείων της. Πολιτική βούληση της Κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ είναι να ενισχύσει την αναπτυξιακή πορεία εκείνων των περιοχών που τα προηγούμενα χρόνια, παρά τις φυσικές δυνατότητές τους, ήταν απομονωμένες και παραμελημένες. Σήμερα αισθανόμαστε ικανοποιημένοι για το γεγονός ότι οι δεσμεύσεις μας υλοποιούνται και είμαστε σε θέση να σχεδιάζουμε μαζί με την Τοπική Αυτοδιοίκηση τα επόμενα βήματα για την ανασυγκρότηση του νομού μας».

image3

Την ικανοποίησή τους για την ένταξη των έργων στο ΠΔΕ εξέφρασαν επίσης ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης καθώς και ο Αντιπεριφερειάρχης Άρτας Βασίλης Ψαθάς. Το έργο θα το υλοποιήσει η Περιφέρεια Ηπείρου με τις τεχνικές υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Άρτας.

protothema.gr

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.