Τετάρτη, 25 Νοεμβρίου, 2020

Κοινωφελής: Και επίσημα η παράταση – Υπερψηφίστηκε η τροπολογία

Στην υπερψήφιση της ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑΣμε την οποία δίνεται παράταση για τέσσερις μήνες  για τον α΄κύκλο Κοινωφελούς Εργασίας που αφορά 30.333 εργαζόμενους και λήγει στις 10 Ιουνίου, προχώρησε πριν από λίγο η Βουλή που υπερψήφισε το νομοσχέδιο για την «Κύρωση των επιμέρους συμβάσεων για τα Έργα V και VI της από 06-09-2018 Σύμβασης Δωρεάς μεταξύ του Ιδρύματος «Κοινωφελές Ίδρυμα Σταύρος Σ. Νιάρχος» και του Ελληνικού Δημοσίου για την ενίσχυση και αναβάθμιση των υποδομών στον τομέα της Υγείας».

Υπενθυμίζεται ότι μιλώντας πριν λίγο στη Βουλή, ο υφυπουργός Εργασίας Κ. Μπάρκας. Όπως είπε ο κ. Μπάρκας, η τετράμηνη, αντί για της δίμηνης που είχε αρχικά ειπωθεί, δίνεται γιατί:

-Πρώτον για να μην υπάρχουν χρονικά κενά μεταξύ των δύο προγραμμάτων, καθώς, όπως τόνισε ο υφυπουργός επιβεβαιώνοντας το σχετικό ρεπορτάζ της aftodioikisi.gr, συνεχίζεται κανονικά η προετοιμασία για τον β΄κύκλο της Κοινωφελούς, ο οποίος θα ξεκινήσει να υλοποιείται από τον Οκτώβριο

-Να συμπέσει με την ανάληψη των καθηκόντων των νέων δημοτικών Αρχών.

Σύμφωνα με τον κ. Μπάρκα, το υπουργείο Εργασίας προχώρησε σε αυτή την κίνηση ανταποκρινόμενο σε 299 αιτήματα, κυρίως, δήμων αλλά και περιφερειών και, βεβαίως, των ίδιων των εργαζόμενων.

ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ

Να σημειωθεί ότι με την ψήφιση του νομοσχεδίου υπερψηφίστηκαν μια σειρά τροπολογιών που αφορούν ευρεία γκάμα θεμάτων:

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ:

Aφορολόγητο: Ψηφίζεται σήμερα η τροπολογία -Τι περιλαμβάνει

Τροπολογία: Στα βαρέα & ανθυγιεινά οι καθαρίστριες των δημόσιων σχολείων (έγγραφο)

Επιδότηση επιτοκίου για 40.000 δανειολήπτες του ΟΕΚ (τροπολογία)

Πηγή: aftodioikisi.gr

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.