Σάββατο, 16 Ιανουαρίου, 2021

Η κοινωνική ασφάλιση στο επίκεντρο της δράσης του Εργατικού Κέντρου Αγρινίου το επόμενο διάστημα

Η κοινωνική ασφάλιση στο επίκεντρο της δράσης του Εργατικού Κέντρου Αγρινίου το επόμενο διάστημα

Το ΔΣ του Εργατικού Κέντρου Αγρινίου με ανακοίνωσή του γνωστοποίησε ότι σε συνάντηση που έλαβε χώρα χθες, Κυριακή 15 Δεκεμβρίου, εκτίμησε πως το ζήτημα της κοινωνικής ασφάλισης είναι το κύριο που θα πρέπει να βρεθεί στο επίκεντρο της δράσης του το επόμενο διάστημα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου Αγρινίου:

Συνεδρίασε την Κυριακή 15 Δεκέμβρη το Δ.Σ. του Ε.Κ.Α.

Στη συνεδρίαση έγινε εκτίμηση για τις κινητοποιήσεις του προηγούμενου διαστήματος ( Πολυτεχνείο, διεκδικήσεις εργαζομένων συμβασιούχων του Νοσοκομείου Αγρινίου, Δασεργατών, το συλλαλητήριο για την Κοινωνική Ασφάλιση στις 30 Νοέμβρη ) . Το Δ.Σ. εκτίμησε πως ήταν ουσιαστική η συμβολή του για την επιτυχία των κινητοποιήσεων.

Εκτίμησε πως το ζήτημα της κοινωνικής ασφάλισης είναι το κύριο στη δράση του το επόμενο διάστημα . Θα εντείνει την προσπάθεια ενημέρωσης των εργαζομένων για την προσπάθεια της κυβέρνησης της Ν.Δ. να κατεδαφίσει ότι έχει απομείνει από τον κοινωνικό χαρακτήρα της ασφάλισης . Στόχος της είναι να απεμπλακεί η εργοδοσία και το κράτος από τις ευθύνες τους με κύρια κατεύθυνση την ιδιωτικοποίηση της ασφάλισης, αρχής γενομένης από την επικουρική . Η κυβέρνηση έχει έτοιμο το νομοσχέδιο και θα το φέρει στη Βουλή για ψήφιση το επόμενο διάστημα .
Το Δ.Σ καλεί τους εργαζόμενους της περιοχής να είναι σε επαγρύπνηση και ετοιμότητα για να δοθεί συνέχει στη δράση του προηγούμενου διαστήματος .

Αποφάσισε ομόφωνα απεργία με ανοιχτή ημερομηνία και πανελλαδικό συντονισμό με άλλα Εργατικά Κέντρα , Ομοσπονδίες και συνδικάτα. Με σύνθημα μας κάτω τα χέρια από την κοινωνική ασφάλιση, δημόσια – καθολική – κοινωνική ασφάλιση για όλους , συνεχίζουμε τον αγώνα μας για να ανατρέψουμε τα σχέδιά τους.

Το Δ.Σ. του Ε.Κ.Α. αποφάσισε επίσης το Συνέδριο του Ε.Κ.Α. να γίνει την Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2020 .

Το Δ.Σ. εύχεται σ’ όλους τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα της περιοχής ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ με υγεία . Ο καινούργιος χρόνος να είναι χρόνος αγωνιστικός, με μαχητικότητα και αποφασιστικότητα να προωθήσουμε τα δίκαια αιτήματά μας , συσπειρωμένοι στα ταξικά σωματεία και να συμβάλλουμε γενικότερα στην κατεύθυνση για την ανασύνταξη του εργατικού , συνδικαλιστικού κινήματος.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.