Παρασκευή, 26 Φεβρουαρίου, 2021

Κοινωνικό Μέρισμα: Πότε πληρώνονται οι τελευταίοι δικαιούχοι

Κοινωνικό Μέρισμα: Πότε πληρώνονται οι τελευταίοι δικαιούχοι

Κοινωνικό μέρισμα: Άλλη μια εβδομάδα θα πρέπει να περιμένουν οι τελευταίοι δικαιούχοι του Κοινωνικού Μερίσματος καθώς όπως εξήγησε ο πρόεδρος της ΗΔΙΚΑ, Τ. Τάγαρης στα dikaiologitika.gr γίνονται επιπλέον έλεγχοι για να διασταυρωθούν τα στοιχεία τους.

Ωστόσο κάποιοι δικαιούχοι του κοινωνικού μερίσματος έχουν ήδη λάβει μήνυμα ότι θα πιστωθεί ο λογαριασμός τους αρα ότι τελικά θα λάβουν το κοινωνικό μέρισμα.

Σύμφωνα με τον κ. Τάγαρη ο αριθμός των τελικών δικαιούχων δεν έχει ακόμη διαμορφωθεί υπολογίζει όμως ότι θα θα είναι μεταξύ 24.000- 32.000.

Οι έλεγχοι εστιάζονται στους τραπεζικούς λογαριασμούς δηλαδή για την πίστωση του κοινωνικού μερίσματος θα πρέπει ο λογαριασμός ΙΒΑΝ που δηλώθηκε στην εφαρμογή να είναι ενεργός και να ανήκει στον δικαιούχο του κοινωνικού μερίσματος (πρέπει δηλαδή ο IBAN να είναι συσχετισμένος με τον ΑΦΜ του αιτούντα ώστε να προκύπτει από τα αρχεία της τράπεζας ότι είναι (συν)δικαιούχος στο συγκεκριμένο τραπεζικό λογαριασμό).

Ο έλεγχος πραγματοποιείται βάσει ΑΦΜ.

Παράλληλα ελέγχεται μέσω της υποβολής φορολογικών δηλώσεων η μόνιμη διαμονή του δικαιούχου στην Ελλάδα την τελευταία πενταετία, αλλά και αν ήταν εγγεγραμμένος άνεργος στα μητρώα του ΟΑΕΔ για 12 μήνες κατά το έτος μη υποβολής φορολογικής δήλωσης.

Σημειώνεται ότι πραγματοποιείται έλεγχος σε βάθος πενταετίας είτε για την υποβολή δήλωσης ως υπόχρεου είτε για το αν ο αιτών υπήρξε σύζυγος, εξαρτώμενο πρόσωπο ή φιλοξενούμενος σε δήλωση άλλου υπόχρεου αρκεί να είχε δηλωθεί σωστά ο ΑΦΜ ή ο ΑΜΚΑ του αιτούντος.

dikaiologitika.gr

Διαβάστε επίσης:

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.