Τρίτη, 1 Δεκεμβρίου, 2020

Κοινωνικός τουρισμός 2020: Πότε ανακοινώνεται και ξεκινούν αιτήσεις στον ΟΑΕΔ

Κοινωνικός τουρισμός 2020: Πότε ανακοινώνεται και ξεκινούν αιτήσεις στον ΟΑΕΔ

Με μεγάλες αλλαγές αναμένεται μέσα στα επόμενα 24ωρα ο κοινωνικός τουρισμός 2020 από τον ΟΑΕΔ. Στη συνέχεια θα ξεκινήσουν οι αιτήσεις και θα βγουν οι σχετικοί πίνακες.

Ο κοινωνικός τουρισμός του 2020 αναμένεται μέσα στα επόμενα 24ωρα. Στη συνέχεια θα ανοίξουν οι αιτήσεις στον ΟΑΕΔ και θα τρέξει το πρόγραμμα για δωρεάν διακοπές, ενώ για φέτος αναμένεται να χρηματοδοτούνται και τα εισιτήρια των πλοίων.

Ο μέγιστος αριθμός των δικαιούχων φέτος μπορεί να φτάσει στα 420.000 άτομα και σύμφωνα με τα έως τώρα δεδομένα υπάρχει «κόφτης» του εισοδήματος για την υποβολή αιτήσεων που συνδυάζεται με μοριοδότηση, με ανώτατο όριο τα 28.000 ευρώ.

Μέχρι πέρυσι η χρηματοδότηση των 10 εκατ. ευρώ κάλυπτε μικρότερο αριθμό δικαιούχων και έπαιρναν τις επιταγές όσοι συγκέντρωναν τα περισσότερα μόρια από χαμηλό εισόδημα, από ανήλικα τέκνα, από έτη πληρωμής εισφορών στο λογαριασμό Εργατικής Εστίας κ.ά., ενώ όσοι είχαν τα λιγότερα μόρια αποκλείονταν.

Φέτος διατίθενται επιπλέον 30 εκατ. ευρώ, ώστε να μπορούν να έχουν πρόσβαση στις φθηνές διακοπές περισσότεροι δικαιούχοι.

Η διοίκηση του ΟΑΕΔ επεξεργάζεται την κατάρτιση ενός πιο διευρυμένου και ενισχυμένου προγράμματος κοινωνικού τουρισμού, αρχής γενομένης από το επόμενο τουριστικό έτος, στο οποίο, για πρώτη φορά εξετάζεται να επιδοτούνται και τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια.

Το πρόγραμμα υλοποιείται πλέον αποκλειστικά με ηλεκτρονικό τρόπο.

Ο συνολικός αριθμός και η οικονομική αξία των επιταγών ορίζεται σε ετήσια βάση και εξαρτάται από τον τύπο και την κατηγορία του τουριστικού καταλύματος, ενώ στα νησιά Μυτιλήνης, Λέρου, Σάμου, Χίου και Κω, η αξία της επιταγής είναι μεγαλύτερη.

Δικαιούχοι – Διάρκεια διακοπών

Δικαιούχοι του προγράμματος είναι όλοι όσοι, ανεξαρτήτως εισοδήματος, πραγματοποίησαν το προηγούμενο έτος:

– 50 ημέρες ασφάλισης στον e-ΕΦΚΑ με εισφορές υπέρ ΟΕΕ ή

– έλαβαν από τον ΟΑΕΔ 50 ημέρες ειδικής παροχής προστασίας μητρότητας ή

– έλαβαν επιδότηση ανεργίας τουλάχιστον δύο μηνών (50 ημερήσια επιδόματα) ή

– συγκέντρωσαν 50 ημέρες αθροιστικά από τα παραπάνω (ημέρες εργασίας, ειδική παροχή προστασίας μητρότητας και επιδότηση ανεργίας) ή

– είναι εγγεγραμμένοι άνεργοι στο Ειδικό Μητρώο Ανέργων ΑμεΑ του ΟΑΕΔ κατά την ημερομηνία λήξης υποβολής των αιτήσεων.

Οι διακοπές θα έχουν διάρκεια:

– από μία έως 10 διανυκτερεύσεις, όταν επιλεχθούν για διακοπές τουριστικά καταλύματα στα νησιά Μυτιλήνης, Λέρου, Σάμου, Χίου και Κω ή

– από μία έως πέντε διανυκτερεύσεις, όταν επιλεχθούν για διακοπές τουριστικά καταλύματα που βρίσκονται στην υπόλοιπη Ελλάδα.

Πηγή: ieidiseis.gr

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.