Δεν λέει να σβήσει στο Αγρίνιο η συζήτηση για την προτομή του μακαριστού Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας κυρού Κοσμά.
Aπό την πρώτη στιγμή των αποκαλυπτηρίων, στις 4 Ιανουαρίου 2025, της προτομής του μακαριστού Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ.κ Κοσμά η συζήτηση επικεντρώθηκε στο κατά πόσο αποδίδει επαρκώς την μορφή και το ύφος του.
Η κουβέντα πήρε μεγάλη έκταση μάλιστα στους κόλπους των πνευματικών παιδιών του μακαριστού και στους εκκλησιαστικούς κύκλους. Φυσικά και στα social media.
Κάποιοι μάλιστα έφτασαν στο σημείο να κολλήσουν φωτογραφία του μακαριστού Κοσμά στην προτομή. To έπραξαν, όπως αναφέρει το blog bee-flix.blogspot.com , προκειμένου «όταν την κοιτάζουν να μπορούν να θυμηθούν την μορφή του».
Η ενέργεια αυτή σε κάθε περίπτωση προκαλεί μεγάλη εντύπωση και ενδιαφέρον. Φυσικά υπάρχει και αντίλογος στην άποψη αυτών που επικρίνουν την προτομή και-για παράδειγμα- εκφράστηκε και απο αντιδήμαρχο δημοσίως.
Στο εν λόγω blog πάντως υπάρχει άρθρο που φαίνεται πως απηχεί τις θέσεις όσων διαφωνούν έντονα με την προτομή και υποστηρίζει πως «πολλοί άνθρωποι είναι βέβαιοι ότι έτσι όπως είναι δεν μπορεί να παραμείνει εκεί, και είτε θα διορθωθεί είτε θα αντικατασταθεί».
Γράφει και πολλά άλλα απο τα οποία προκύπτει το συμπέρασμα πως η υπόθεση θα έχει συνέχεια…
15 Σχόλια
Εκτός από το ενεργό ling (sic) του μελισσοκόμου… σας παραπέμπω και στη γνωστή ταινία του Αλέκου Σακελλάριου “Ένας ήρως με παντούφλες” με τον Βασίλη Λογοθετίδη…
Πάντως στο Αγρίνιο ούτε ο συγκεκριμένους κληρικός έχει λείψει, ούτε η προτομή του έλειπε…
Ο κατασκευαστής οφείλει αν μια άλλο σύντομα να αντικαταστησει την προτομή του μακαριστού η οποία τίποτε δεν θυμιζει τον αείμνηστο Κοσμά!
Η μικρή πόλη του Αγρινίου, ουραγός σε όλους τους δείκτες οικονομίας, ευημερίας, πολιτισμού, ασχολείται με την απόδοση της μορφής ενός προνεωτερικού κληρικού πάνω σε ένα κομμάτι μέταλλο… “Τι έχουν τα έρμα και ψοφάνε;”
Να βάλουν και λιστα με τα μπε που εστειλε στον Αχεροντα με το δε κολλαει στην εκκλησια.
Ακοσμε Αιτωλε…..
Μπορείς να μα θυμίσεις ποτέ ακριβως το είχε πει αυτό ο μακαριστός??
Γιάννης, κόψτε την “παλαβή” και υποστηρίξετε με θάρρος και τα παντελόνια ανεβασμένα τη θέση σας, όσο παράλογη κι αν είναι! Όλοι θυμόμαστε τις θέσεις και τη στάση του (που αποτελεί παράδειγμα για τους πιστούς) την περίοδο της πανδημίας!
Τέκνων, μπορείς να μου θυμίσεις μια φορά που ο μακαριστός από άμβωνος είχε εκφράσει τη γνώμη του για την πανδημία και τα εμβόλια???
Αν μου βρεις……. κοινοποίησε το παντού…σε παρακαλώ
Όλοι βλέπουμε τι γίνεται γύρω μας,νέοι άνθρωποι φεύγουν καθημερινά από τη ζωή….
Δεν θα πω από τι…..Όλοι μας ξέρουμε…
Καλό θα ήταν, όλοι οι πολέμιοι και συκοφαντες του μακαριστου να τον επικαλούνται γιατί έχει παρησια στο θεό,να αποτρέψει αυτό το κακο
Ρε Τεκτωνα, δεν ντρεπεσαι, εχει γεμισει ο κοσμος ξαφνικιτιδες, προχτες βγηκε ο Ζουκεμπεργκ του Facebook και (αναγκαστηκε να) παραδεχτηκε οτι απεκρυπταν ‘αληθινες’ -αλλα μη αρεστες στο συστημα, πληροφοριες περι των εμβολιων covid;
Ντροπη μονο!
Το μονο που εκανε ο μακαριστος Κοσμας, ηταν το αυτονοητο: υπερασπιση της ελευθεριας επιλογης.
Κατσε να βγει ο Κενεντι Υπουργος Υγειας, και θα βγει ολη η πλεκτανη στο φως.
Ετσι κι αλλιως θα εβγαινε δηλαδη, γιατι τιποτε δεν μενει κρυφο για παντα, κι εδω παιχτηκαν απιστευτα βρωμικα παιχνιδια στην πλατη της ανθρωποτητας.
Και μετα λετε για την Αγια μορφη του Μακαριστου Κοσμα.
Κριμα, ονειδος.
Σιγή ο κύριος τέκτων…..
Κύριοι αρνητές της Επιστήμης και της Πραγματικότητας, ο μακαριστός δεν πέθανε από “ξαφνικίτιδα”! Ανεμβολίαστος από COVID πέθανε!
Φιλικά σας προτείνω να ζητήσετε βοήθεια από ειδικό επιστήμονα. Όσοι έχετε καβούρια στις τσέπες, με αποτέλεσμα να τρέχετε για βοήθεια σε ρωσόφιλους κληρικούς που σας αγριεύουν με ιστορίες για χαράγματα και τσιπάκια, υπάρχουν και οι δωρεάν υπηρεσίες: 11306. Γραμμή Ψυχοκοινωνικής Υποστήριξης. Λειτουργεί ανώνυμα και δωρεάν όλο το 24ωρο.
Γιάννη, αφήνω στην άκρη το σημαντικότερο. Το γεγονός δηλαδή ότι μόνο με το παράδειγμά του ο θρησκευτικός ηγέτης επηρεάζει πολύ κόσμο. Στους έχοντες ασθενή μνήμη κοινοποιώ σχετικό δημοσίευμα που αναφέρετε σε κήρυγμά του, στο οποίο υποστήριζε τις γνωστές παράλογες και επικίνδυνες για την δημόσια υγεία -όπως αποδείχθηκε- απόψεις του με τίτλο “Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας: “Δεν αφήνει ο Θεός, άνθρωπέ μου, μέσα στο Ναό να μολυνθείς.””
https://messolonghinews.gr/%ce%bc%ce%b7%cf%84%cf%81%ce%bf%cf%80%ce%bf%ce%bb%ce%af%cf%84%ce%b7%cf%82-%ce%b1%ce%b9%cf%84%cf%89%ce%bb%ce%af%ce%b1%cf%82-%ce%ba%ce%b1%ce%b9-%ce%b1%ce%ba%ce%b1%cf%81%ce%bd%ce%b1%ce%bd%ce%af%ce%b1-5/
Και εγώ φιλικά σου προτείνω , επειδή προφανώς έχεις πολλά λεφτά,πήγαινε κάνε γενικο τσεκ γιατί τα πράγματα αγριευουν…..Και άσε εμάς να πιστεύουμε σε αγίους….Και ρασοφορους…..
Ααα και επειδή έκανες το εμβόλιο, επειδή λειτουργεις ως σωστος και νομοταγής πολιτης του αγαπητού μας Μητσοτάκη….δεν είσαι αθάνατος…
Μάλλον πρόβατο….
Άσε τις εξυπνάδες ….
Πες μας που ακριβώς λέει να μην κάνετε το εμβόλιο..??
Στενόμυαλε
Επαναλαμβάνω! Εμπιστευτείτε την ψυχική σας υγεία στην Επιστήμη και αφήστε τα μεταφυσικά και τα μαντζούνια! Ο μακαριστός, όταν του ΄γνεψε ο Χάρος, άφησε κατά μέρους τις προσευχές και τα κηρύγματα για τις “σκοτεινές δυνάμεις” και χάλασε τον κόσμο για να πάει σε νοσοκομείο της Αθήνας, σνομπάροντας το ταπεινό νοσοκομείο του Αγρινίου που είναι για τους παρίες και τους κοινούς θνητούς. Για αρχή επισκεφτείτε έναν ψυχολόγο. Η διαφορά του ψυχολόγου από τον ψυχίατρο, είναι ότι στον πρώτο πάτε μόνοι σας. Οικειοθελώς.