Σάββατο, 16 Ιανουαρίου, 2021

Κομματικό έγγραφο καταγράφει το κλίμα και στην Ν.Ε. Αιτωλοακαρνανίας του ΣΥΡΙΖΑ

Κομματικό έγγραφο καταγράφει το κλίμα και στην Ν.Ε. Αιτωλοακαρνανίας του ΣΥΡΙΖΑ

c4lkqj0wcaa9mhk_0Συζητήσεις προκαλεί έγγραφο που δημοσιοποιήθηκε σήμερα σε τμήμα του Τύπου και φέρεται να καταγράφει το κλίμα που επικράτησε στις συνδιασκέψεις νομαρχιακών οργανώσεων του ΣΥΡΙΖΑ .
Πρόκειται για ανεπίσημο  κομματικό ενημερωτικό σημείωμα (το δημοσιεύει το bankingnews.gr) με τίτλο «εκτιμήσεις από τις Συνδιασκέψεις των Νομαρχιακών Οργανώσεων». Συγκεκριμένα οι Νομοί είναι Λευκάδα, Αιτωλοακαρνανία, Θεσπρωτία, Ιωάννινα, Ηλεία, Άρτα, Λάρισα για τους οποίους τονίζεται πως «οι συνδιασκέψεις έγιναν χωρίς ιδιαίτερα μεγάλη συμμετοχή στις Ο.Μ. (Οργανώσεις Μελών)».
Στο κομματικό έγγραφο διαπιστώνεται ότι τα κατ΄εξοχήν πολιτικά θέματα που απασχόλησαν τα στελέχη είναι τα ακόλουθα :
1. Αγωνία για την εξέλιξη της διαπραγμάτευσης και απαίτηση για τη μη λήψη μέτρων.Είναι σαφές ότι ασκούνται ισχυρές πιέσεις στα μέλη του κόμματος από τις τοπικές κοινωνίες.»
2. Η αδυναμία του κόμματος να επικοινωνήσει το κυβερνητικό έργο στους πολίτες.Αναφέρθηκαν συγκεκριμένα παραδείγματα Οργανώσεων Μελών που τα μέλη τους δεν γνώριζαν νομοσχέδια της κυβέρνησης.
3. Επισημάνθηκε η ανάγκη πρωτοβουλιών για την επαναπροσέγγιση ψηφοφόρων από τον φιλικό περίγυρο του κόμματος που δεν αξιοποιήθηκαν στο προηγούμενο διάστημα.
4. Γενικά η αποτίμηση του κυβερνητικού έργου παρά τα ελλείμματα πληροφόρησης εκτιμήθηκε θετικά στις περισσότερες διασκέψεις.
5. Κορυφαίο θέμα η οργανωτική κατάσταση του κόμματος με κοινό παρονομαστή τη χαμηλή συμμετοχή των μελών, την αδυναμία παρέμβασης στο χώρο τους και το γεγονός ότι το κόμμα τις περισσότερες φορές εμφανίζεται ως παρατηρητής των αποφάσεων.
6. Αποδυνάμωση του στελεχικού δυναμικού λόγω της συμμετοχής πολλών συντρόφων στον κυβερνητικό μηχανισμό που ωστόσο δεν αντικαταστάθηκε από άλλα στελέχη. Σημαντικό ρόλο διαδραματίζει εδώ η δυστοκία του κόμματος στην αύξηση των μελών.
Όπως αναφέρει στο σημείο -7- το κομματικό έγγραφο «το δείγμα αναφέρεται σε 402 αντιπροσώπους σε 7 νομαρχιακές». Πρόκειται για Οργανώσεις Νόμων όπου το κυβερνών κόμμα είχε αποσπάσει σημαντικά υψηλά εκλογικά ποσοστά στις τελευταίες εκλογικές αναμετρήσεις.
Οι πληροφορίες αυτές δημοσιοποιήθηκαν από το bankingnews.gr.

Θέματα που ενδιαφέρουν

5 Σχόλια

 1. antikeimenikos


  6. Αποδυνάμωση του στελεχικού δυναμικού λόγω της συμμετοχής πολλών συντρόφων στον κυβερνητικό μηχανισμό που ωστόσο δεν αντικαταστάθηκε από άλλα στελέχη. Σημαντικό ρόλο διαδραματίζει εδώ η δυστοκία του κόμματος στην αύξηση των μελών.

  XAXAXA ΔΙΟΡΙΣΑΝ ΟΛΑ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΟΣΚΥΛΑ ΚΑΙ ΞΕΜΕΙΝΑΝ!!

  ΦΑΤΕ ΣΑΝΟ ΓΙΔΙΑ!! ΠΑΛΑΜΑΚΗΔΕΣ ΤΩΝ ΔΙΟΡΙΣΜΕΝΩΝ ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΤΕ ΤΩΡΑ!!

 2. PP>Χ...

  απάντηση: Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι σαν τα παλιά κόμματα ΝΔ – ΠΑΣΟΚ, που είχαν πολλά κομματόσκυλα. Διόριζαν και πάντα υπήρχαν οι χαμάληδες που δούλευαν για το κόμμα.
  Ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ έχει μικρό στελεχιακό δυναμικό. Απλά ψηφίζεται από πολλούς πολίτες, διότι κατάλαβαν ότι οι φίλοι του antikeimenikou (Ν.Δ.) είναι ψεύτες ολκής.

 3. antikeimenikos

  @ΔΙΟΡΙΣΜΕΝΟΙ ΚΟΜΜΑΤΟΣΚΥΛΟ PP>Χ
  “Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι σαν τα παλιά κόμματα ΝΔ – ΠΑΣΟΚ, που είχαν πολλά κομματόσκυλα. Διόριζαν και πάντα υπήρχαν οι χαμάληδες που δούλευαν για το κόμμα.”
  Δηλαδή ο Σύριζα έχει λιγότερα κομματόσκυλα και επιτρέπεται να τα διορίζει όλα.

  “Ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ έχει μικρό στελεχιακό δυναμικό. Απλά ψηφίζεται από πολλούς πολίτες, διότι κατάλαβαν ότι οι φίλοι του antikeimenikou (Ν.Δ.) είναι ψεύτες ολκής.”
  Ναι οι πολίτες είναι ΓΙΔΙΑ και ψηφίζουν Σύριζα για να διορίζει κομματόσκυλα, συμφωνούμε σε αυτό. Το ψεύτες ολκής αναφέρεται στο ΑΛΗΘΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ για το διορισμό ΚΟΜΜΤΟΣΚΥΛΩΝ ή στο ότι ο Αλέκσις της καρδιάς σας λέει αλήθειες;

  ΧΑΧΑΧΑΧΑ

  ΡΕ ΔΙΟΡΙΣΜΕΝΟΙ ΚΟΜΜΑΤΟΣΚΥΛΟΣΥΡΙΖΑΙΟΙ ο κόσμος δεν ψήφισε Σύριζα για να διοριστείτε εσείς και να βρίζετε εμάς που σας έχουμε πάρει χαμπάρι…

  Ο κόσμος ψήφισε Σύριζα επειδή περίμενε καλύτερες μέρες και τελικά πήρε το 3ο το μνημόνιο το μακρύτερο…

  ΝΤΡΟΠΗ που έχετε το θράσσος να θέλετε να βγείτε και από πάνω αλεξιπτωτιστές του δημοσίου ΠΑΣΟΚια που μετακομίσατε στο ΣΥΡΙΖΑ για να τρώτε στις πλάτες των ΨΕΚΑΣΜΕΝΩΝ που σας ψηφίζουν!!

 4. LOREAL

  PP>X.. Να τρώτε και κανένα καροτάκι εσείς εκεί στην «εθνοσωτήριο». Βοηθάει στη μνήμη γιατί τον Κουρουπλή που σας «γέννησε» τον έχετε ξεχάσει…

 5. CHRISTOS

  ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΜΕ ΤΗ Ν.Δ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΧΕΣΜΕΝΑ ΤΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΗΣ ΚΑΙ ΦΤΥΝΕΙ ΣΤΑ ΜΟΥΤΡΑ ΤΟΥΣ ΟΠΑΔΟΥΣ ΤΗΣ!!!!!!!!!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.