Σάββατο, 4 Ιουλίου, 2020

Κοντά στη δημιουργία Ανοικτού Κέντρου Εμπορίου η Ναύπακτος

Πολύ κοντά στη  δημιουργία Ανοικτού Κέντρου Εμπορίου είναι η Ναύπακτος, σύμφωνα με την ανακοίνωση της δημοτικής αρχής. Αναφέρει:

Λίγοι δήμοι πανελλαδικά κατάφεραν να καταθέσουν πρόταση για την δημιουργία Ανοικτού Κέντρου Εμπορίου. Ο δήμος Ναυπακτίας ανακοινώθηκε (από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Ανταγωνιστικότητα – Επιχειρηματιότητα – Καινοτομία ΕΠΑνΕΚ) ότι αξιολογήθηκε θετικά ως προς την πληρότητα και την επιλεξιμότητα της πρότασής του. Αντίθετα 21 δήμοι δεν τα κατάφεραν.
Αυτό σημαίνει ότι είμαστε πολύ κοντά στην ένταξη και την χρηματοδότηση της παρέμβασης που θα αλλάξει το Εμπορικό Κέντρο της πόλης. Το ποσό που θα διαχειριστεί ο δήμος Ναυπακτίας είναι 1.500.000 ευρώ και 300.000 ευρώ (2.000 ευρώ ανά επιχείρηση) οι εμπορικές επιχειρήσεις που συμμετέχουν στο πρόγραμμα.
Το ποσό του 1.100.000 ευρώ κατευθύνεται στην ανάπλαση των οδών Νόβα – Καλατζοπούλου – Επισκόπου Δαυίδ και Μπλέρη και στην δημιουργία pocket park (μικρού πάρκου) στην οδό Κορυδαλλέως (στο Κ.Ε.Π. στο Γρίμποβο). 300.000 ευρώ θα δαπανηθούν για την προμήθεια και εγκατάσταση συστημάτων “έξυπνης” πόλης και βιώσιμης αστικής κινητικότητας στο Εμπορικό Κέντρο.
Αλλάζει το κέντρο της Πόλης.
Επομένως αν προσθέσουμε στα παραπάνω:
– την ανάπλαση στον κήπο του ΞΕΝΙΑ που έχει ολοκληρωθεί,
-το έργο που ήδη ξεκίνησε και ανακαινίζει το ΞΕΝΙΑ μετατρέποντάς το σε πολιτιστικό – τουριστικό πολυχώρο (προϋπολογισμού 2.550.000 ευρώ) ,
-την ανάπλαση του Ιστορικού Κέντρου με την ανακαίνιση της πλατείας Παπαχαραλάμπους μέχρι το λιμάνι και την πλαζ (προϋπολογισμού 2.580.000 ευρώ) που δημοπρατήθηκε και σε δύο μήνες ξεκινάει,

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.