Κυριακή, 7 Μαρτίου, 2021

Κοντοζαμάνης: «Δεν βρισκόμαστε σε κορεσμό, υπάρχουν ΜΕΘ»

Κοντοζαμάνης: «Δεν βρισκόμαστε σε κορεσμό, υπάρχουν ΜΕΘ»

«Το σύστημα υγείας πιέζεται τις τελευταίες ημέρες και γι’ αυτό προχωρήσαμε σε αυστηρότερα μέτρα, αλλά δεν βρίσκεται σε κορεσμό, έχουμε ακόμα διαθεσιμότητα και σε απλές κλίνες και σε κλίνες ΜΕΘ», ανέφερε ο Βασίλης Κοντοζαμάνης στη σημερινή ενημέρωση για τον κορωνοϊό.

Υπογράμμισε ότι είναι σε εξέλιξη πρόγραμμα ανάπτυξης νέων κλινών ΜΕΘ, ώστε να αντιμετωπιστούν οι ανάγκες που θα προκύψουν, και από τον Ιούλιο μέχρι και σήμερα έχουν αναπτυχτεί στα δημόσια νοσοκομεία 300 καινούργιες κλίνες ΜΕΘ.

Κοντοζαμάνης: «Οι δυνάμεις δεν είναι ανεξάντλητες»

Εξήγησε ότι ο τετραπλασιασμός των κρουσμάτων οδήγησε στην ανάγκη να νοσηλευτούν σε 10 μέρες 95 ασθενείς σε ΜΕΘ και να αυξηθεί περίπου κατά 63% ο αριθμός νοσηλείας σε απλές κλίνες κορωνοϊού. «Αυτό δείχνει και την προετοιμασία η οποία έχει προηγηθεί και το σχέδιο που βρίσκεται σε εξέλιξη. Τα έχουμε καταφέρει, αλλά όπως όλα τα συστήματα υγείας, ακόμα και στα πιο πλούσια κράτη έχουν ένα οριακό σημείο. Οι δυνάμεις δεν είναι ανεξάντλητες», τόνισε ο υφυπουργός. Αναφέρθηκε σε άλλες χώρες που αναγκάζονται να στέλνουν ασθενείς για νοσηλεία σε γειτονικές χώρες, λέγοντας ότι «εμείς αυτό θέλουμε να το αποφύγουμε. Θα τα καταφέρουμε, έχουμε προετοιμαστεί», είπε χαρακτηριστικά.

Κοντοζαμάνης: «Θα χρησιμοποιήσουμε χώρους στα νοσοκομεία όπου μπορούμε να δημιουργήσουμε συνθήκες ΜΕΘ αν πιεστεί περισσότερο το σύστημα υγείας»
Ερωτηθείς τι θα γίνει αν πιεστεί ακόμα περισσότερο το σύστημα, ο κ. Κοντοζαμάνης είπε ότι «θα κάνουμε ό,τι κάνουν και άλλες χώρες και ό,τι κάναμε και στην πρώτη φάση της πανδημίας. Θα χρησιμοποιήσουμε χώρους στα νοσοκομεία όπου μπορούμε να δημιουργήσουμε συνθήκες ΜΕΘ. Έχουμε προετοιμαστεί και γι’ αυτό, και έχουμε και τον απαραίτητο εξοπλισμό σε διαθεσιμότητα, προκειμένου να προχωρήσουμε και σε αυτό εάν παραστεί ανάγκη». Επιπλέον, είπε, το υπουργείο Υγείας θα προχωρήσει σε διεύρυνση της συνεργασίας, τόσο με τον ιδιωτικό τομέα όσο και με τα στρατιωτικά νοσοκομεία.

Πηγή: iefimerida.gr

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.