Τετάρτη, 27 Μαΐου, 2020

Κορδολαίμης: οφείλει μία δημόσια συγνώμη ο δήμαρχος για τον αυταρχισμό του…

O επικεφαλής του συνδυασμού της μείζονος αντιπολίτευσης του δήμου Αγρινίου Χρήστος Κορδολαίμης με ανάρτηση του σήμερα επιχειρεί να αιτιολογήσει την αποχώρηση της παράταξης από τη χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου. Κάνει λόγο για αυταρχική συμπεριφορά  του Δημάρχου προς την αντιπολίτευση αναφέροντας συγκεκριμένα τα εξής:

Χθες, Μεγάλη Δευτέρα στο Δημοτικό Συμβούλιο, γίναμε μάρτυρες αυταρχικής συμπεριφοράς του Κ. Δημάρχου προς την αντιπολίτευση, κάνοντάς μας μάθημα μετά τις συνεχείς και επίμονες διευκρινιστικές ερωτήσεις μας για το σχετικό θέμα «προγραμματική σύμβαση Αρχαίου Θεάτρου Στράτου». Η κόντρα έγινε πιο έντονη με τον Κ.Καζαντζή και ακολούθησαν προσβλητικές εκφράσεις από πλευράς Δημάρχου για όσους διατύπωναν ερώτημα, χαρακτηρίζοντάς τους άσχετους και αδαείς. (παραπέμπω στη ζωντανή αναμετάδοση του Δημοτικού Συμβουλίου από τα τοπικά site , 55΄καιεξής).
Ως Δημοτική ομάδα τονίσαμε ότι επιδιώκουμε το Δημοτικό Συμβούλιο να κρατιέται σε ένα επίπεδο με γόνιμο πολιτικό διάλογο αντάξιο του σεβασμού των συμπολιτών και της ιστορίας του Δήμου μας. Οι συμμετέχοντες σε αυτό λειτουργούμε ως πρόσωπα με δημόσιο λόγο και οφείλουμε να επιδιώκουμε την αυτοπειθαρχία τον αυτοέλεγχο και την πολιτική ευπρέπεια.
Η αντίθετη άποψη που εκφράζεται από την αντιπολίτευση τροφοδοτεί το γόνιμο πολιτικό διάλογο και την άσκηση κριτικής. Ο διάλογος καλλιεργεί το κλίμα συναίνεσης , συνεργασίας και οι αποφάσεις λαμβάνονται με ευρύτερες πλειοψηφίες. Αυτά όλα υπηρετούν τη δημοκρατία σε μια σύγχρονη κοινωνία. Το κλείσιμο του μικροφώνου μου χθες βράδυ, για να μην ακουστεί η άποψή μου, όταν ως επικεφαλής μείζονος αντιπολίτευσης πήρα το λόγο για τοποθέτηση, με προσβάλλει, προσβάλλει την παράταξή μας, προσβάλλει όλο το Δημοτικό Συμβούλιο και τέλος προσβάλλει τις δημοκρατικές αρχές των συμπολιτών μας.
Η αντίδραση για αποχώρηση από το Δημοτικό Συμβούλιο ήρθε αμέσως μετά το κλείσιμο του μικροφώνου μου.
Ο κ.Δήμαρχος για αυτή την ενέργεια αυταρχισμού και επίδειξης εξουσίας και αυθαιρεσίας οφείλει μία Δημόσια Συγνώμη.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.