Σάββατο, 11 Ιουλίου, 2020

Κορονοϊός: “Το μόνο που δεν χρειάζεται είναι ο πανικός» λέει Αγρινιώτης που κατοικεί στο Μιλάνο

Ο κοροναϊός καλπάζει και στρέφει τις τελευταίες ημέρες τα βλέμματα στον ιταλικό Βορρά όπου παρουσιάστηκαν εκατοντάδες κρούσματα και ήδη οι νεκροί είναι επτά.

Η κατάσταση στη συμπρωτεύουσα της Ιταλίας, το Μιλάνο, απασχολεί τα μέσα ενημέρωσης.Σύμφωνα με δημοσίευμα του ethnos.gr σε πόλη-φάντασμα έχει μετατραπεί το Μιλάνο.
Οι δρόμοι είναι έρημοι, τα καταστήματα κλειστά ενώ τα σούπερ μάρκετ το τελευταίο 24ωρο έχουν αδειάσει. Οι πολίτες αναζητούν απεγνωσμένα μάσκες προσώπου, ενώ το αίσθημα που επικρατεί σε ολόκληρη την οικονομική πρωτεύουσα της Ιταλίας είναι ο φόβος.

Στο Μιλάνο και στη γύρω περιοχή φυσικά διαμένουν και αρκετοί Έλληνες. Όπως είναι φυσικό τα τηλέφωνα τους «βομβαρδίζονται» από συγγενείς και φίλους που ρωτούν για την κατάσταση.

Ένας από αυτούς είναι ο Αγρινιώτης Κώστας Λαγιόπουλος που δραστηριοποιείται επαγγελματικά στην πόλη που αποτελεί το βιομηχανικό και οικονομικό κέντρο του Ιταλικού Βορρά. Σε ανάρτηση του στο facebook εκπέμπει   τόνο ψυχραιμίας. “Το μόνο που δεν χρειάζεται είναι ο πανικός», λέει, σημειώνοντας πως «στο Μιλάνο, προς το παρόν, όλα είναι υπό έλεγχο». Σύμφωνα με την περιγραφή του « μετρό, τρένα, λεωφορεία λειτουργούν κανονικά. Τα σχολεία είναι κλειστά για προληπτικούς λόγους. Μια κανονική Δευτέρα σαν όλες τις άλλες. Η Regione Lοmbardia (Περιφέρεια της Λομβαρδίας) και όλες οι Ιταλικές αρχές είναι σε ετοιμότητα».

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.