Πέμπτη, 26 Μαΐου, 2022

Κορωνοϊός: Στο 1,52% ο δείκτης θετικότητας στην Αιτωλοακαρνανία

Κορωνοϊός: Στο 1,52% ο δείκτης θετικότητας στην Αιτωλοακαρνανία

Τάσεις ανόδου παρουσιάζει ο δείκτης θετικότητας του κορωνοϊού, όπως αποτυπώνεται στα επίσημα στοιχεία του ΕΟΔΥ την περασμένη εβδομάδα.

Η εξέλιξη αυτή μπορεί να θεωρηθεί αναμενόμενη, με δεδομένο πως εχθές για πρώτη φορά εδώ και μήνες, ο ΕΟΔΥ κατέγραψε περισσότερα από 4.000 κρούσματα κορωνοϊού, ενώ και σήμερα η επιδημιολογική εικόνα δείχνει τάση ανόδου των περιστατικών σε όλη τη χώρα.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ενημέρωση του Οργανισμού, την εβδομάδα 02 Αυγούστου 2021 – 08 Αυγούστου 2021 το ποσοστό θετικότητας ήταν 3.05% σε σύνολο 623.985 εργαστηριακών ελέγχων (RT-PCR/Rapid-Ag).

Παράλληλα, το ίδιο ποσοστό ανέρχεται σε 0.79% σε σύνολο 709.364 self test, που πραγματοποιήθηκαν την τελευταία εβδομάδα στη χώρα. Αν λάβουμε υπόψη το σύνολο των ελέγχων, rapid, μοριακά και self test μαζί, το ποσοστό θετικότητας ήταν 1.47%.

Στο 1,52% βρίσκεται ο δείκτης θετικότητας στην Αιτωλοακαρνανία.

Εκτοξεύεται ο δείκτης θετικότητας στα νησιά

Τις τελευταίες ημέρες, παρατηρείται αυξημένη διάδοση του ιού στα νησιά, κάτι που πιθανότατα εξηγείται από την τουριστική κίνηση. Πέραν όμως των νέων κρουσμάτων, όπως αναρτώνται καθημερινά από τον ΕΟΔΥ, την εικόνα της επιδημίας στα νησιά αποτυπώνει γλαφυρά και ο δείκτης θετικότητας, που ξεπερνά αρκετά τον εθνικό μέσο όρο.

Η Νάξος για παράδειγμα, εμφανίζει ποσοστό θετικών κρουσμάτων, επί του συνόλου των τεστ, 5,32% και ακολουθεί η Πάρος με 4,64%, η Ρόδος με 3,57%, η Μύκονος με ποσοστό 3,35% και τα Χανιά με 3,51%.

Στον πίνακα του ΕΟΔΥ που ακολουθεί μπορείτε να δείτε το ποσοστό θετικότητας στο σύνολο των ελέγχων ανά Περιφερειακή Ενότητα με δεδομένα από 02 Αυγούστου 2021 έως 08 Αυγούστου

Πηγή: iefimerida.gr

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.