Παρασκευή, 5 Μαρτίου, 2021

Κορωνοϊός: στο Αγρίνιο κυρίως τα κρούσματα της Παρασκευής 5/2

Κορωνοϊός: στο Αγρίνιο κυρίως τα κρούσματα της Παρασκευής 5/2

H επιδείνωση της επιδημιολογικής κατάστασης της χώρας  είναι δεδομένη αλλά στην Αιτωλοακαρνανία προς το παρόν καταγράφεται μια σταθερότητα και δεν αλλάζουν τα μέτρα που την αφορούν. 

1.195 νέα κρούσματα κορωνοϊού ανακοίνωσε το απόγευμα της Παρασκευής, 5 Φεβρουαρίου 2020, ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) ενώ στο Νομό κατανεμήθηκαν τα οκτώ.

Σύμφωνα με τις νεώτερες πληροφορίες, τα πέντε εντοπίζονται στο Αγρίνιο και από ένα σε Παναιτώλιο, Αστακό και Μεσολόγγι.

Xθες ανακοινώθηκαν νέα μέτρα για τις “κόκκινες” περιοχές αλλά η Αιτωλοακαρνανία παραμένει στο επίπεδο Α’  καθώς έχει καλύτερη επιδημιολογική εικόνα και δεν την αφορούν οι αλλαγές. Στο Νομό μας είναι σε ισχύ:

1ο. Απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 9 το βράδυ έως τις 5 το πρωί.

2ο. Η δευτεροβάθμια εκπαίδευση, δηλαδή τα Γυμνάσια και τα Λύκεια, λειτουργούν δια ζώσης.

3ο. Στους χώρους λατρείας, επιτρέπεται η τέλεση λειτουργιών με την παρουσία έως 25 ατόμων, όριο που αυξάνεται στα 50 άτομα στην περίπτωση μητροπολιτικών ναών. Και με τις αποστάσεις που προβλέπονται ήδη.

4ο. Το λιανεμπόριο, τα κομμωτήρια, τα κουρεία, τα κέντρα αισθητικής, καθώς και οι υπηρεσίες διαιτολογίας, υπηρεσίες διαιτολογικών μονάδων με εξαίρεση την άσκηση, υπηρεσίες προσωπικής υγιεινής και φροντίδας σώματος, αλλά και τα ΚΤΕΟ και τα πρακτορεία ΟΠΑΠ (πλην των ΟΠΑΠ Play) λειτουργούν.

Για τη μετάβαση, απαιτείται αποστολή SMS με τον κωδικό 2 ή αντίστοιχη έντυπη βεβαίωση. Ο καταναλωτής οφείλει να διατηρεί το μήνυμα που έχει αποστείλει στο 13033 προκειμένου να αποδεικνύεται η ώρα αποστολής του και έγκρισης της μετακίνησης. Ο καταναλωτής δύναται να πραγματοποιεί κάθε εμπορική του συναλλαγή εντός 2 ωρών από την ώρα αποστολής και έγκρισης του μηνύματός του. Επίσης, εντός των καταστημάτων επιτρέπεται 1 άτομα ανά 25τ.μ.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.