Σάββατο, 19 Ιουνίου, 2021

Κορωνοϊός: Στο Μεσολόγγι το ξενοδοχείο καραντίνας

Κορωνοϊός: Στο Μεσολόγγι το ξενοδοχείο καραντίνας

Τη λίστα με τα 62 καταλύματα καραντίνας ανά την Ελλάδα έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Τουρισμού. Στα 30 ευρώ την ημέρα η αποζημίωση για τα ξενοδοχεία. Τι περιλαμβάνει η απόφαση του υπουργείου Τουρισμού.

Με Υπουργική Απόφαση δημοσιοποιείται η λίστα με τα τουριστικά καταλύματα τα οποία μισθώνονται αποκλειστικά για την προσωρινή διαμονή φυσικών προσώπων στο πλαίσιο της αντιμετώπισης του κινδύνου μετάδοσης του COVID 19. Πρόκειται για τα καταλύματα που εκδήλωσαν ενδιαφέρον στο πλαίσιο της πρόσκλησης που απηύθυνε το υπουργείο Τουρισμού με δεδομένη την αναγκαιότητα αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών δημόσιας υγείας που συνδέονται με την αντιμετώπιση του COVID 19.

Πρόκειται για ξενοδοχεία καραντίνας στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (σε Θάσο, Δράμα, Έβρο και Ροδόπη), στην Περιφέρεια Αττικής (σε Αίγινα και Λεκανοπέδιο Αττικής), στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου (σε Ικαρία, Λέσβο, Λήμνο και Σάμο, στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας (σε Ηλεία, Αχαΐα και Αιτωλοακαρνανία, στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας (σε Φλώρινα και Καστοριά), στην Περιφέρεια Ηπείρου (σε Ιωάννινα και Πρέβεζα), στην Περιφέρεια Θεσσαλίας (σε Αλόννησο, Σκιάθο, Σκόπελο, Μαγνησία, Τρίκαλα και Καρδίτσα), στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων (σε Ζάκυνθο, Κεφαλονιά, Λευκάδα).

Σύμφωνα με το υπουργείο, αποζημίωση για τα ξενοδοχεία-καραντίνας που θα φιλοξενούν πιθανά κρούσματα ορίστηκε στα 30 ευρώ την ημέρα. Επίσης προσδιορίζεται η αποζημίωση για τις μέρες που είναι κενά τα δωμάτια στα 10 ευρώ.

Όπως αναφέρεται α τουριστικά καταλύματα που θα επιλεγούν, σε όλη την επικράτεια, δεσμεύονται αποκλειστικά για τη φιλοξενία κρουσμάτων του ιού COVID 19 και ατόμων που φροντίζουν ή συνοδεύουν τα άτομα αυτά. Ειδικότερα προβλέπεται ότι:

i. Τα δωμάτια φιλοξενίας των ατόμων σε καραντίνα πρέπει να έχουν φυσικό επαρκή αερισμό. Εάν δεν είναι εφικτός ο φυσικός αερισμός, θα πρέπει ο τεχνητός αερισμός να παρέχει 100% φρέσκο αέρα χωρίς ανακύκλωση.

ii. Κάθε άτομο θα πρέπει να διαμένει σε ξεχωριστό δωμάτιο με εσωτερική ατομική τουαλέτα εξοπλισμένη με υγρό σαπούνι και νερό.

iii. Εάν δεν είναι δυνατόν τα άτομα της ίδιας οικογένειας να τεθούν σε καραντίνα σε ξεχωριστά δωμάτια, τότε θα πρέπει να υπάρχει μεταξύ των κρεβατιών απόσταση 1 μέτρου. Τα άτομα σε καραντίνα θα πρέπει να διατηρούν τουλάχιστον 1 μέτρου απόσταση μεταξύ τους κάθε στιγμή.

Κατά προτεραιότητα προκρίνονται τα τουριστικά καταλύματα (ξενοδοχεία και ΕΕΔΔ) που διαθέτουν κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος δηλαδή εστιατόριο ή κυλικείο για την παροχή πρόχειρου γεύματος, το οποίο θα λειτουργεί αποκλειστικά και μόνο όσους διαμένουν στο κατάλυμα. Επισημαίνεται εξάλλου ότι απαγορεύεται ρητά η λειτουργία κολυμβητικών δεξαμενών.

 

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.