Σάββατο, 15 Μαΐου, 2021

Κορωνοϊός: Πάσχα με 25 νοσηλευόμενους και διασπορά στην Αιτωλοακαρνανία

Κορωνοϊός: Πάσχα με 25 νοσηλευόμενους και διασπορά στην Αιτωλοακαρνανία

Βήμα-βήμα γίνεται η επιστροφή στην κανονικότητα με την εστίαση να σηκώνει ρολά σήμερα αλλά αυτό δεν σημαίνει πως η πανδημία του κορωνοϊού περιορίζεται.

Στην Αιτωλοακαρνανία μάλιστα η Κυριακή του Πάσχα βρήκε 20 άτομα να νοσηλεύονται στις κλινικές COVID, 11 στο Νοσοκομείο Αγρινίου και εννέα στο Νοσοκομείο Μεσολογγίου.

Πέντε εξάλλου άτομα νοσηλεύονται στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου Αγρινίου, τρεις ηλικιωμένοι και δύο μεσήλικες.

Ωστόσο σε περιοχή του δήμου Μεσολογγίου προκλήθηκε ανησυχία καθώς παρατηρήθηκε συρροή κρουσμάτων σε άτομα που συμμετείχαν σε Ακολουθίες συγκεκριμένης εκκλησίας της οποίας ο νεωκόρος  φέρεται να νόσησε.

Eυτυχώς για τους περισσότερους από τους νοσούντες δεν απαιτήθηκε προς το παρόν  νοσηλεία.

Προβληματίζει παράλληλα το γεγονός πως προκύπτουν διαρκώς θετικά τεστ σε άτομα νεαρής ηλικίας στην περιοχή του Αγρινίου, κάποια από τα οποία ήρθαν στην πόλη για τις ημέρες του Πάσχα.

Η κατανομή του Μεγάλου Σαββάτου

Την Κυριακή του Πάσχα ο ΕΟΔΥ δεν δημοσίευσε επιδημιολογικά στοιχεία για τον κορωνοϊό.

Το Μεγάλο Σάββατο ωστόσο ανακοινώθηκαν 1.391 νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου εκ των οποίων 13 κατανεμήθηκαν στην Αιτωλοακαρνανία.

Σύμφωνα με τις νεότερες πληροφορίες, αυτά εντοπίστηκαν τα πέντε στο Αγρίνιο, τρία στο Αιτωλικό (όπου παρατηρείται επιδείνωση) , δύο στο Μεσολόγγι και από ένα σε Κατούνα, Αμφιλοχία και Νεοχώρι.

Φωτό αρχείου 

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.