Κυριακή, 28 Φεβρουαρίου, 2021

Κορωνοϊός: Ακόμη 9 κρούσματα – 99 στο σύνολο

Κορωνοϊός: Ακόμη 9 κρούσματα – 99 στο σύνολο

Συνεχίζεται η αύξηση των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων του ιού

Aλλα 10 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα κοροναϊού SARS-CoV-2 ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας στη χώρα μας. Το σύνολο των προσβληθέντων από τον κοροναϊό, ανέρχεται πλέον σε 99, από τους οποίους 95 είναι ελληνικής καταγωγής και τέσσερις ξένης υπηκοότητας.

Σημειώνεται ότι ένα εξ αυτών είχε γίνει γνωστό ήδη από το πρωί και περιλαμβάνεται στα 10 που ανακοινώθηκαν επισήμως από τον εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας για τον κορωνοϊό, λοιμωξιολόγο Σωτήρη Τσιόδρα.

Το σύνολο των προσβληθέντων από τον νέο κορονοϊό, ανέρχεται πλέον σε 99, από τους οποίους 95 είναι ελληνικής καταγωγής και 4 ξένης υπηκοότητας.

Δύο από τους ασθενείς νοσηλεύονται στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας του ΠΓΝ Πατρών και του ΑΧΕΠΑ. Όλοι οι υπόλοιποι είναι σε σταθερή κατάσταση και η επιτήρηση της υγείας τους συνεχίζεται, 29 εξ’ αυτών νοσηλεύονται σε Αττική, Θεσσαλονίκη, Πάτρα και Μυτιλήνη, 68 παραμένουν σε απομόνωση στην οικία τους.

Η διαδικασία ιχνηλάτησης των επαφών των νέων κρουσμάτων βρίσκεται σε εξέλιξη, αναφέρει ο επικεφαλής λοιμωξιολόγος του ΕΟΔΥ Σωτήρης Τσιόδρας.

Η ραγδαία αύξηση των περιστατικών επιβεβαιώνει τις εκτιμήσεις των ειδικών ότι τις επόμενες ημέρες θα υπάρξει κατοκόρυφη διαπίστωση νέων περιστατικών, ενώ σε δύο με τρεις εβδομάδες αναμένεται η μεγαλύτερη έξαρση του κοροναϊού.

 

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.