Παρασκευή, 23 Ιουλίου, 2021

Κορωνοϊός: Πότε αναμένουν νέα αύξηση κρουσμάτων οι ειδικοί

Κορωνοϊός: Πότε αναμένουν νέα αύξηση κρουσμάτων οι ειδικοί

Εντατικές προετοιμασίες για το Εθνικό Σύστημα Υγείας, ώστε να είναι όλα έτοιμα για τα τέλη Σεπτεμβρίου και έπειτα κάνουν οι αρμόδιοι του υπουργείου Υγείας λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού. Άλλωστε, ο μεγάλος φόβος των ειδικών αλλά και των Αρχών είναι να μην πιεστεί το ΕΣΥ στην περίπτωση που ο κορωνοϊός κάνει την εμφάνισή του το φθινόπωρο με πιο ισχυρό τρόπο.

Όπως σημείωσε και ο επίκουρος καθηγητής Επιδημιολογίας του ΕΚΠΑ, Γκίκας Μαγιορκίνης:

«Θα περιμέναμε μια αυξητική τάση προς το τέλος Σεπτεμβρίου λόγω της πτώσης της θερμοκρασίας, γιατί ο κόσμος θα σταματήσει να συγχρωτίζεται σε ανοιχτούς χώρους και θα αρχίσει να μπαίνει σε κλειστούς χώρους. Όταν έρθει αυτή η στιγμή θα πρέπει να δούμε ποια μέτρα μπορεί να χρειαστεί να χρησιμοποιήσουμε. Νομίζω ότι με τη χρήση της μάσκας θα πάμε καλά».

Η γρίπη

Και βέβαια η ανησυχία αυτή δεν είναι τυχαία, αφού προς τα τέλη Σεπτεμβρίου και μετά αναμένεται να ξεκινήσει και το κύμα της γρίπης. Η συνύπαρξη των δύο ιών φοβίζει τους ειδικούς, κυρίως επειδή μπορεί να χρειασθεί να νοσηλευθούν στα νοσοκομεία πολλοί συμπολίτες μας με επιπλοκές.

Άλλωστε κάθε χρόνο χάνονται ζωές όχι μόνο από τον κορωνοϊο αλλά και από τον ιό της γρίπης. Γι’ αυτό και υπουργείο Υγείας και ΕΟΦ έχουν ήδη εξασφαλίσει κοντά στις 4 εκατ. δόσεις του εμβολίου για τη γρίπη, το οποίο θα αρχίσει να χορηγείται άμεσα.

Σε συναγερμό προετοιμασίας το ΕΣΥ

Στο πλαίσιο αυτό προετοιμάζονται όλες οι μονάδες Υγείας της χώρας, αφού ο κορωνοϊός είναι πιθανό να εμφανισθεί το φθινόπωρο πιο δυναμικά. Η ηγεσία του υπουργείου Υγείας στο πλαίσιο προετοιμασίας του συστήματος για πιθανή νοσηλεία πολλών περιστατικών από κορωνοϊό, σκοπεύει από τον Σεπτέμβριο να θέσει σε 24ωρη λειτουργία πολλά Κέντρα Υγείας ανά τη χώρα.

Στόχος να μεταβαίνουν πρώτα εκεί οι συμπολίτες μας με ύποπτα συμπτώματα κορωνοϊού και να μην υπάρχει συμφόρηση στα νοσοκομεία. Με τον τρόπο αυτό, βέβαια, θα αποφεύγεται και μία πιθανή διασπορά του ιού μέσα στα μεγάλα νοσηλευτικά ιδρύματα. Επίσης, σε 24ωρη λειτουργία θα τεθούν Κέντρα Υγείας που βρίσκονται στο κέντρο μεγάλων περιοχών με πολλούς κατοίκους.

Ήδη πάντως λειτουργούν σε 24ωρη βάση περίπου 6 Κέντρα Υγείας που είχαν ενεργοποιηθεί από την αρχή της πανδημίας για τον κορωνοϊό. Παράλληλα αρκετά Κέντρα Υγείας που σήμερα λειτουργούν σε 12ωρες βάρδιες όπως αυτό στα Καμίνια και το Περιστέρι, αναμένεται να ξεκινήσουν να λειτουργούν σε 24ωρη βάση.

Με πληροφορίες από ethnos

Πηγή: thebest.gr

 

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.