Πέμπτη, 28 Ιανουαρίου, 2021

Κορωνοϊός: αναβρασμός στο Βασιλόπουλο- «οι επίσημες διαβεβαιώσεις δεν πείθουν», λέει ο πρόεδρος

Κορωνοϊός: αναβρασμός στο Βασιλόπουλο- «οι επίσημες διαβεβαιώσεις δεν πείθουν», λέει ο πρόεδρος

Mεγάλη ανησυχία επικρατεί στο Βασιλόπουλο Ξηρομέρου εξαιτίας των κρουσμάτων κορωνοϊού, όπως προκύπτει και από ανακοίνωση του προέδρου του χωριού. 

«Η παραπληροφόρηση και οι ανεύθυνες διαδώσεις για ύπαρξη πολύ περισσότερων κρουσμάτων  εντείνουν το φόβο και την ανασφάλεια. Οι επίσημες διαβεβαιώσεις ότι έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα , δεν πείθουν κανένα», αναφέρει σε ανακοίνωση του ο Πρόεδρος Τ. Κ. Βασιλοπουλου Παναγιώτης Πετρονικολός.

Η ανακοίνωση:

ΠΡΟΣ ΚΑΘΕ ΑΡΜΟΔΙΟ – ΥΠΕΥΘΥΝΟ(ΔΗΜΑΡΧΟ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ – ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ -ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ – ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ
Δ.ΕΛΛΑΔΟΣ – ΥΠ.ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ )

Η κοινωνία του δήμου μας αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε αναβρασμό!

Τα βεβαιωμένα και ανακοινωμένα κρούσματα (7 σύνολο) δημιουργούν  τεράστια ανησυχία για το τι ακριβώς συμβαίνει .

Η παραπληροφόρηση και οι ανεύθυνες διαδώσεις για ύπαρξη πολύ περισσότερων κρουσμάτων εντείνουν το φόβο και την ανασφάλεια.

Οι επίσημες διαβεβαιώσεις ότι έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα , δεν πείθουν κανένα.

Χρειαζόμαστε τώρα άμεσα μέτρα διασφάλισης της υγείας των δημοτών.

1 Κλιμάκιο του ΕΟΔΥ για εκτεταμένους ελέγχους και ιχνηλατήσεις.

2. Μετρα διασφάλισης των μαθητών των δημοτικών & νηπιαγωγείων που σήμερα επανέρχονται στα σχολεία ,ακόμη αν επιβάλλεται και αναστολή λειτουργίας
τους.

3.Ελεγχος στους χώρους δουλειάς

4. Συχνή ενημέρωση όλων των σχετικών εμπλεκομένων φορέων (συλ. γονέων , τοπικά συμβούλια κοινοτήτων ,σωματεία εργαζομένων.

Η άγνοια ,ο φόβος, η μυστικοπάθεια και η απόκρυψη της αλήθειας είναι οι χειρότεροι σύμβουλοι στην αντιμετώπιση του τόσο σοβαρού προβλήματος που έχει προκύψει .

Tι ανέφερε η δημοτική αρχή Ξηρομέρου

Τέσσερα νέα κρούσματα κορωνοϊού εντοπίστηκαν στο δήμο Ξηρομέρου ενώ δεν σχετίζονται με τα τρία που προέκυψαν τις περασμένες ημέρες σε μέλη οικογένειας από κοντινό του Αστακού χωριό.

Για την εξέλιξη υπήρξε ανακοίνωση του δήμου Ξηρομέρου που ενημερώθηκε από το Κέντρο Υγείας Αστακού .Παράλληλα, ενημερώθηκε ο ΕΟΔΥ, ως ο αρμόδιος φορέας.

Από τα τέσσερα θετικά κρούσματα, τα τρία είναι με ήπια συμπτωματολογία και ένα ασυμπτωματικό και βρίσκονται ήδη σε καραντίνα. .Από την ιχνηλάτηση δεν προκύπτει επαφή με τα προηγούμενα κρούσματα

Ο δήμος εφιστά την προσοχή στους δημότες για ενταντικοποίηση των μέτρων (κοινωνική απόσταση, μάσκα, μέτρα ατομικής υγιεινής).

«Την δεδομένη χρονική στιγμή χρειάζεται να επιδείξουμε την μέγιστη προσοχή, για να περιορίσουμε την περαιτέρω διασπορά και την ανάγκη επιβολής πιο αυστηρών μέτρων», αναφέρει.

 

 

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.