Δευτέρα, 19 Απριλίου, 2021

Κορωνοϊός: Είμαστε σε άνοδο κρουσμάτων -Δεν πρέπει να αρρωστήσουμε όλοι μαζί -Εξηγεί μέλος επιτροπής του υπ. Υγείας

Κορωνοϊός: Είμαστε σε άνοδο κρουσμάτων -Δεν πρέπει να αρρωστήσουμε όλοι μαζί -Εξηγεί μέλος επιτροπής του υπ. Υγείας

Αυτό δήλωσε νωρίτερα σήμερα μιλώντας στο ΣΚΑΪ ο καθηγητής Μικροβιολογίας και μέλος της επιτροπής των ειδικών του υπ. Υγείας Αλκιβιάδης Βατόπουλος. «Η κατάσταση βρίσκεται στην άνοδο. Να μην κοιτάζουμε τα κρούσματα αλλά τους διασωληνωμένους, τις εισαγωγές σε ΜΕΘ και τους θανάτους. Αυτά είναι τα πιο σκληρά στοιχεία και μας δείχνουν την άνοδο» πρόσθεσε αν δήλωσε «είμαι ευχαριστημένος γιατί δεν έχουμε τις αυξήσεις που έχουν Ιταλοί και Ισπανοί».

Για τις αποσωληνώσεις ασθενών με κορωνοϊό

Με αφορμή τις αποσωληνώσεις ασθενών με κορωνοϊό ο κ. Βατόπουλος επισήμανε  ότι «δεν είναι απαραίτητο ότι θα πεθάνεις αν διασωληνωθείς» προσθέτοντας, ωστόσο, ότι «για να σωθείς πρέπει να υπάρχει ΜΕΘ και αναπνευστήρας οπότε αν αρρωστήσουμε όλοι μαζί κάποιος θα μείνει εκτός».

Για όσους δεν υπακούν τα μέτρα για τον κορωνοϊό

Μιλώντας για την κατάσταση με τις ουρές έξω από τράπεζες για δεύτερη μέρα ο καθηγητής Μικροβιολογίας σημείωσε ότι γι’ αυτό πρέπει να λέμε συνέχεια κρατάμε τις αποστάσεις. «Ο ιός μεταδίδεται με σταγονίδια που μεταφέρονται έως και απόσταση 2 μέτρων και ταξιδεύει στον αέρα».

Τι σημαίνει «ανοσία της αγέλης» για τον κορωνοϊό

Απαντώντας, τέλος, στους οπαδούς της λογικής της «ανοσίας της αγέλης» που είδαμε αρχικά στη Βρετανία ο κ. Βατόπουλος εξήγησε «για να σταματήσει η ιστορία θα πρέπει ο μισός πλανητής να αποκτήσει αντισώματα. Αυτό θα γίνει είτε να αρρωστήσουμε όλοι μαζί και να πεθάνουν οι μισοί είτε αυτό να γίνει σιγά-σιγά. Πρέπει να γίνει σιγά-σιγά, μιλάμε για ανθρώπους, δεν μιλάμε για κοτόπουλα».

Πηγή: iefimerida.gr 

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.