Σάββατο, 17 Απριλίου, 2021

Κορωνοϊός – Άνοιγμα σχολείων: Τι είπε η Κεραμέως για τους μαθητές ανά τμήμα

Κορωνοϊός – Άνοιγμα σχολείων: Τι είπε η Κεραμέως για τους μαθητές ανά τμήμα

Στη θύελλα που ξεσήκωσε ο αριθμός των μαθητών ανά τάξη και τα τμήματα με 25 ή και περισσότερα παιδιά, αναφέρθηκε η Νίκη Κεραμέως

Όπως είπε η κυρία Κεραμέως, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, υπήρξε ομόφωνη εισήγηση των ειδικών, για όλο το πλέγμα των μέτρων που θα ισχύσουν στα σχολεία, από τις μάσκες μέχρι όλα τα υπόλοιπα. «Έγινε πολύς λόγος για τον αριθμό που είπα 17 μαθητών κατά μέσο όρο, αυτό ισχύει εάν αφαιρέσουμε τα ειδικά σχολεία, κατά μέσο όρο ανά την Ελλάδα ο αριθμός είναι αυτός για τους μαθητές στις τάξεις. Η εισήγηση της επιτροπής είναι η επιστροφή των παιδιών στην κανονικότητα. Πολλές χώρες πάνε σε άνοιγμα των σχολείων σε πλήρη σύνθεση, διότι τα σχολεία πρέπει να επιστρέψουν στην κανονικότητα και τα παιδιά πρέπει να επιστρέψουν στα σχολεία, με τους εκπαιδευτικούς, με τους συμμαθητές του και με όλες τις δραστηριότητες που έκανε στην καθημερινότητα τους», εξήγησε η υπουργός Παιδείας.

Η Νίκη Κεραμέως είπε ότι «αναγνωρίζεται από όλους η ιδιαιτερότητα της περιόδου και πάντοτε με γνώμονα την δημόσια υγεία, θα πρέπει να λαμβάνεται υπόψη και η παροχή του εκπαιδευτικού έργου».

Απαντώντας στην κριτική της αντιπολίτευσης ότι η Κυβέρνηση δεν έδρασε έγκαιρα για να βρει επιπλέον αίθουσες για να μειωθεί ο αριθμός των παιδιών ανά τμήμα, η κυρία Κεραμέως είπε ότι «επί κυβερνήσεως του, ο ΣΥΡΙΖΑ έψαξε αίθουσες μόνο για μια τάξη και κατάφερε να βρει μόνο σε μερικές δεκάδες από τους Δήμους τα χώρας, δεν είναι εύκολο κάτι τέτοιο».

Η κυρία Κεραμέως προέτρεψε τους γονείς να εγγράψουν τα παιδιά τους στο ολοήμερο σχολείο, καθώς «πέραν των άλλων αποτρέπει τον συγχρωτισμό των παιδιών με τους παππούδες και τις γιαγιάδες τους».

newsbomb.gr

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.