Τρίτη, 3 Αυγούστου, 2021

Κορωνοϊός: Αποτελέσματα των τεστ στα σύνορα κι εγχώριος απολογισμός 48ώρου φέρνουν μέτρα

Κορωνοϊός: Αποτελέσματα των τεστ στα σύνορα κι εγχώριος απολογισμός 48ώρου φέρνουν μέτρα

Το πρωί υπό τον Μητσοτάκη αποφασίζονται τα επόμενα βήματα. Το μεσημέρι συνεδριάζει υπό τον Κικίλια, η επιτροπή επιδημιολόγων

Κρισιμη αναμένεται η τρέχουσα εβδομάδα στο μέτωπο του κορονοιού, καθώς στην κυβέρνηση παρακολουθούν εκ του σύνεγγυς την αυξητική τάση, που παρουσιάζουν εδώ και μία εβδομάδα τα κρούσματα της νόσου στην χώρα μας. Σε πρωινή σύσκεψη, εξάλλου, στο Μέγαρο Μαξίμου, αναμένεται να σταθμιστούν τα δεδομένα, όπως διαμορφώθηκαν τα τελευταία 24ωρα, αλλά και τα αποτελέσματα των γενικευμένων τεστ στις πύλες εισόδου της χώρας, αλλά και των εκτεταμένων ελέγχων, που έγιναν το τελευταίο διήμερο με αιχμή τουριστικές επιχειρήσεις.

Σε κάθε περίπτωση, νέο γύρο περιοριστικών μέτρων δεν αποκλείεται να πυροδοτήσει η χαλαρότητα με την οποία αντιμετωπίζει εσχάτως το ζήτημα της πανδημίας η πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτών, τάση, που επιχειρεί να αντιστρέψει με αλλεπάλληλες τοποθετήσεις του τα τελευταία 24ωρα ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στο φόντο της αύξησης και των λεγόμενων εσωτερικών κρουσμάτων. Στο στόχαστρο των κυβερνώντων έχουν μπει τα πανηγύρια, αλλά και τα μπαρ, όπου ο συνωστισμός, που επικρατεί, φαίνεται να καταστρατηγεί κάθε μέτρο ατομικής και συλλογικής προστασίας.

Τα επόμενα 24ωρα χαρακτηρίζονται ιδιαιτέρως κρίσιμα – το μεσημέρι συνεδριάζει υπό τον Υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια, η επιτροπή επιδημιολόγων – καθώς κυβερνητικά στελέχη, όπως ο Υφυπουργός Ανάπτυξης, Νίκος Παπαθανάσης, δεν απέκλεισε μέσω του Open ακόμη και την επιβολή του μέτρου της απαγόρευσης των πανηγυριών, εφ όσον ιθύνοντες και συμμετέχοντες εξακολουθήσουν να μη σέβονται τα μέτρα προστασίας.

Εξάλλου, στην κυβέρνηση προσδοκούν πως η αυστηροποίηση των μέτρων για την είσοδο επισκεπτών στην χώρα μας από την πύλη του Προμαχώνα, που τίθεται σε ισχύ από τα ξημερώματα της Τρίτης αναμένεται να συμβάλλει στον έλεγχο της κατάστασης αναφορικά με τα εισαγόμενα κρούσματα, ώστε να μην τεθεί εν κινδύνω η εναπομείνασα τουριστική σεζόν και δη ο μήνας του Αυγούστου. Σε κάθε περίπτωση, αρμόδιοι κυβερνητικοί παράγοντες διαμηνύουν πως δεν έχει αποκλειστεί ακόμη και το κλείσιμο συγκεκριμένων πυλών εισόδου της χώρας, μόνον βεβαίως ως έσχατο μέτρο έναντι του φόβου νέας έξαρσης της πανδημίας του κορονοιού.

Σπύρος Μουρελάτος – ethnos.gr

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.