Τετάρτη, 16 Σεπτεμβρίου, 2020

Κορωνοϊός: Αρνητικά τα τεστ των επαφών του γιατρού από το Αγρίνιο και της γυναίκας απο την παρατριχώνια περιοχή

H θερινή έξαρση των κρουσμάτων κορωνοϊού δεν έχει αφήσει φυσικά ανεπηρέαστη την Αιτωλοακαρνανία η οποία πλέον περιλαμβάνεται καθημερινά στη λίστα του ΕΟΔΥ.

Χθες στο νομό μας κατανεμήθηκαν πέντε κρούσματα και σήμερα τρία φθάνοντας 25 περίπου τα επιβεβαιωμένα στην Αιτωλοακαρνανία από την έναρξη  της πανδημίας στη χώρα.

Όπως είναι φυσικό η ανησυχία αυξάνεται αν και υπάρχουν και τα θετικά νέα. Για παράδειγμα συναγερμός σήμανε στο Νοσοκομείο Αγρινίου μετά την επιβεβαίωση κρούσματος σε ιατρό του. Ωστόσο τα αποτελέσματα των οκτώ πρώτων τεστ που έγιναν επαφές (στο επαγγελματικό και οικογενειακό περιβάλλον) του εν λόγω γιατρού υπήρξαν αρνητικά κάτι που σημαίνει πως δεν υπήρξε διασπορά. Αναμένονται τρία ακόμη.

Στις εξελίξεις των ημερών και το γεγονός πως υπεβλήθησαν σε τεστ τα μέλη της οικογένειας της γυναίκας από την παρατριχώνια περιοχή η οποία νόσησε και η οποία κατήγγειλε προ ημερών την απουσία του ΕΟΔΥ.

Ο ΕΟΔΥ παρέμεινε…άφαντος στην προκειμένη περίπτωση ωστόσο μεσολάβησε και η δημοτική αρχή Αγρινίου και τα μέλη της οικογένειας και άλλες επαφές της έκαναν τεστ στο Νοσοκομείο Αγρινίου. Αυτά υπήρξαν αρνητικά και το συμπέρασμα είναι πως δεν υπήρξε διασπορά και σε αυτή την περίπτωση. Σημειωτέον, πως από αυτή την οικογένεια εκφράστηκαν παράπονα για κλίμα…καχυποψίας από συγχωριανούς.

Σημειωτέον εξάλλου πως αναφορικά με τα σημερινά τρία κρούσματα ο ΕΟΔΥ έκανε γνωστό πως  δύο συνδέονται με συρροή  ενώ ένα είχε επαφή με άλλο επιβεβαιωμένο κρούσμα.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.