Πέμπτη, 21 Οκτωβρίου, 2021

Κορωνοϊός: αυξημένο ιικό φορτίο στα αστικά λύματα Βόνιτσας και Παλαίρου

Κορωνοϊός: αυξημένο ιικό φορτίο στα αστικά λύματα Βόνιτσας και Παλαίρου

Για αυξημένο το ιικό φορτίο στα αστικά λύματα Βόνιτσας και Παλαίρου κάνει λόγο ο Δήμος Ακτίου-Βόνιτσας.

Συγκεκριμένα, οι τελευταίες μετρήσεις στις εγκαταστάσεις επεξεργασίας λυμάτων Παλαίρου και Βόνιτσας, που ελέγχθηκαν στις 26/08/2021, δείχνουν επιδημιολογική έξαρση.

Παράλληλα, ο δήμος καλεί γονείς και μαθητές ενόψει της νέας σχολικής περιόδου να τηρούν πιστά τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

«Σε μία τέτοια εξελισσόμενη κατάσταση πρέπει να τηρούμε τα μέτρα αυτοπροστασίας αλλά και προστασίας των δικών μας ανθρώπων. Είναι σημαντικό να μην υπάρξει εφησυχασμός και χαλάρωση στην τήρηση των μέτρων, που θα οδηγήσει σε περαιτέρω επιδείνωση της κατάστασης», σημειώνει ο δήμος Ακτίου-Βόντιτσας.

Αναλυτικά:

Αυξητικές τάσεις στο ιικό φορτίο του SARS-CoV-2 στα αστικά λύματα των εγκαταστάσεων Επεξεργασίας Λυμάτων ΠΑΛΑΙΡΟΥ και ΒΟΝΙΤΣΑΣ που ελέγχθηκαν στις 26/08/2021, σύμφωνα με τα αποτελέσματα των εργαστηριακών ελέγχων του ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ (ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΥΓΙΕΙΝΗΣ ΚΑΙ ΕΠΙΔΗΜΙΟΛΟΓΙΑΣ).

Τα δείγματα λαμβάνονται από τις εισόδους των κατά τόπους εγκαταστάσεων Επεξεργασίας Λυμάτων (ΕΕΛ) και αντιστοιχούν στον πληθυσμό που εξυπηρετείται από αυτές.

Οι τελευταίες μετρήσεις στα λύματα δείχνουν επιδημιολογική έξαρση.

Σε μία τέτοια εξελισσόμενη κατάσταση πρέπει να τηρούμε τα μέτρα αυτοπροστασίας αλλά και προστασίας των δικών μας ανθρώπων. Είναι σημαντικό να μην υπάρξει εφησυχασμός και χαλάρωση στην τήρηση των μέτρων, που θα οδηγήσει σε περαιτέρω επιδείνωση της κατάστασης.

Ειδικότερα ενόψει της νέας σχολικής περιόδου, καλούμε γονείς και μαθητές να τηρούν πιστά τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Ο Δήμος παρακολουθεί από κοντά την εξέλιξη της πανδημίας στην περιοχή και σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ, λαμβάνει όλα τα απαραίτητα μέτρα ενημέρωσης και προστασίας των δημοτών μας.

Σας υπενθυμίζουμε πως την Πέμπτη 2/9/21 θα πραγματοποιηθεί δωρεάν έλεγχος covid test, στην αίθουσα του ΚΑΠΗ από τις 9:30 έως τις 14:00.

Ο μαζικός προληπτικός έλεγχος, ο εμβολιασμός και η αυστηρή τήρηση των μέτρων υγιεινής είναι οι μόνες λύσεις για να μηδενίσουμε τα κρούσματα στην περιοχή μας.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.