Κυριακή, 11 Απριλίου, 2021

Κορωνοϊός: Αύξηση στις μεταλλάξεις, πρώτο κρούσμα με μετάλλαξη Ουγκάντας στην Ελλάδα

Κορωνοϊός: Αύξηση στις μεταλλάξεις, πρώτο κρούσμα με μετάλλαξη Ουγκάντας στην Ελλάδα

Η κατανομή των μεταλλαγμένων κρουσμάτων στην Ελλάδα

Ολοκληρώθηκε η γονιδιωματική ανάλυση σε 487 επιλεγμένα νέα δείγματα κρουσμάτων κορονοϊού που αφορούν στην περίοδο 05 Ιανουαρίου 2021 έως και 18 Φεβρουαρίου 2021. Τα δείγματα προέρχονται από τις Περιφέρειες Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Κεντρικής Μακεδονίας, και Αττικής και τις Περιφερειακές Ενότητες Μυτιλήνης, Καλύμνου και Εύβοιας.

Από τον έλεγχο αναδείχθηκαν συνολικά 242 στελέχη με μεταλλάξεις. Από τα 242 στελέχη τα 226 βρέθηκαν με τη βρετανική μετάλλαξη, 12 στελέχη βρέθηκαν με τη νοτιοαφρικανική μετάλλαξη, ενώ 1 στέλεχος βρέθηκε με τη μετάλλαξη της Ουγκάντας.

Συνολικά έχουν ταυτοποιηθεί 990 θετικά για την παρουσία βρετανικής μετάλλαξης και 27 θετικά για την παρουσία νοτιοαφρικανικής μετάλλαξης από την έναρξη λειτουργίας του Εθνικού Δικτύου Γονιδιωματικής Επιτήρησης για τις μεταλλάξεις του SARS-CoV-2 έως σήμερα.

Τα 12 θετικά για την παρουσία νοτιοαφρικανικής μετάλλαξης είναι όλα εγχώρια όλα και προέρχονται από την Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης. Το ένα θετικό με την παρουσία μετάλλαξης της Ουγκάντα είναι εγχώριο και προέρχεται από την Περιφερειακή Ενότητα Κεντρικού Τομέα Αθηνών.

Πηγή: ethnos.gr

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.