Τρίτη, 13 Απριλίου, 2021

Κορωνοϊός -Δήμαρχος Σερρών: Οι Σέρρες παράδειγμα πώς μπορεί να αλλάξουν όλα σε μία στιγμή

Κορωνοϊός -Δήμαρχος Σερρών: Οι Σέρρες παράδειγμα πώς μπορεί να αλλάξουν όλα σε μία στιγμή

Για την κατάσταση στις Σέρρες με την έκρηξη κρουσμάτων του κορωνοϊού, μίλησε ο δήμαρχος της πόλης.

Ο Αλέξανδρος Χρυσάφης, μιλώντας στο Mega αναφέρθηκε στα μέτρα που αποφάσισε να πάρει ο δήμος, προκειμένου να αποφευχθεί ένα lockout, λέγοντας πως η πόλη της κεντρικής Μακεδονίας αποτελεί ένα «χαρακτηριστικό παράδειγμα του πώς μπορεί να αλλάξουν τα πάντα σε μία στιγμή».

«Οι Σέρρες είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα, πώς σε μια περιοχή με μηδενικά κρούσματα μπορεί από τη μια στιγμή στην άλλη να αλλάξουν όλα. Τα είχαμε καταφέρει πολύ καλά μέχρι τώρα. Δεν είχαμε κανένα περιορισμό μέχρι πριν από δέκα ημέρες. Τα μαγαζιά δούλευαν κανονικά. Αυτό είναι ο ένας παράγοντας που δημιούργησε την έκρηξη κρουσμάτων τις τελευταίες τρεις ημέρες, κατά τις οποίες είχαμε 45 κρούσματα. Μόνο χθες είχαμε 28», είπε ο κ. Χρυσάφης.

Δήμαρχος Σερρών: Ερχόντουσαν από την Θεσσαλονίκη για να διασκεδάσουν
Ο κ. Χρυσάφης είπε μάλιστα πως ένα από τα βασικά προβλήματα που προκάλεσαν την έξαρση των κρουσμάτων, ενδέχεται να είναι και οι «επισκέπτες» από την Θεσσαλονίκη, καθώς λόγω της έξαρσης των κρουσμάτων στη συμπρωτεύουσα και του ότι τα μαγαζιά κλείνουν τα μεσάνυχτα, αρκετοί πήγαιναν ως τις Σέρρες για να συνεχίσουν το ξενύχτι τους.

«Είχαμε πάρα πολλούς επισκέπτες από άλλες περιοχές. Κυρίως από τη Θεσσαλονίκη όπου τα μαγαζιά έκλειναν από τις 12, και μετά ερχόντουσαν εδώ για να διασκεδάσουν», συνέχισε.

«Ήμουν από αυτούς που το λέγαμε από την αρχή, ότι πρέπει να προσέχουμε πολύ. Υπήρχε εφησυχασμός. Ακριβώς επειδή δεν είχαμε καθόλου κρούσματα, και ο τοπικός πληθυσμός ένιωσε χαλάρωση», τόνισε ακόμη ο δήμαρχος Σερρών.

«Αποφασίσαμε χθες μια σειρά έκτακτων ενεργειών ώστε να αποτρέψουμε την περαιτέρω διάδοση του κορωνοϊού. Και σε επίπεδο απολυμάνσεων, και σε επίπεδο ψεκασμών, γίνονται καθημερινά. Οι μάσκες είναι υποχρεωτικές στους κλειστούς χώρους, αλλά κάνουμε σύσταση να φορούν και στους εξωτερικούς χώρους», κατέληξε ο κ. Χρυσάφης.

www.iefimerida.gr

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.