Κυριακή, 7 Μαρτίου, 2021

Κορωνοϊός: «Αυξημένο αίσθημα ευθύνης» από τους πολίτες ζητά ο Δήμος Αμφιλοχίας

Κορωνοϊός: «Αυξημένο αίσθημα ευθύνης» από τους πολίτες ζητά ο Δήμος Αμφιλοχίας

 Ο Δήμος Αμφιλοχίας με ανακοίνωση του αρμόδιου αντιδημάρχου Λεωνίδα Κατσαντά, ζητά από τους πολίτες να τηρούν συγκεκριμένες οδηγίες όσο ισχύουν τα μέτρα αποφυγής και περιορισμού του κορωνοϊού και να επιδεικνύουν «αυξημένο αίσθημα ευθύνης» στο θέμα της καθαριότητας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Υπηρεσίας Καθαριότητας & Πρασίνου του Δήμου Αμφιλοχίας:

«Ο Δήμος Αμφιλοχίας, λόγω της κρισιμότητας της κατάστασης που έχει διαμορφωθεί από την πανδημία του κορωνοϊού, καλεί όλους τους πολίτες να επιδεικνύουν αυξημένο αίσθημα ευθύνης και στο θέμα της καθαριότητας του Δήμου. Η καθαριότητα απαιτεί τη στενή συνεργασία των πολιτών με τις δημοτικές υπηρεσίες.

Οι εργαζόμενοι της Υπηρεσίας Καθαριότητας και Πρασίνου φροντίζουν καθημερινά ώστε να γίνεται κανονικά η αποκομιδή απορριμμάτων και ο καθαρισμός των κοινόχρηστων χώρων. Ας διευκολύνουμε την εργασία τους και ας προστατέψουμε όλοι μας την υγεία τους, ιδιαίτερα τη δύσκολη περίοδο που διανύουμε.

Παρακαλούνται όλοι οι πολίτες να τηρούν τις παρακάτω οδηγίες τουλάχιστον για όσο διάστημα ισχύουν τα μέτρα αποφυγής και περιορισμού του κορωνοϊού.

– Κατεβάζουμε τα απορρίμματα το βράδυ μέσα σε σακούλες καλά δεμένες. Τοποθετούμε τις σακούλες μέσα στους κάδους κι όχι έξω από αυτούς, φροντίζοντας αυτοί να παραμένουν κλειστοί.
– Σε όσους κάδους υπάρχει ποδομοχλός ανοίγουμε το καπάκι των κάδων με το πόδι και σε όσους το καπάκι ανοίγει με τα χέρια, φοράμε πάντα γάντια.
– Δεν αποθέτουμε μπάζα και ογκώδη αντικείμενα (τραπέζια, πολυθρόνες στρώματα κλπ) έξω από τις αυλές μας, στα πεζοδρόμια του Δήμου και στους δρόμους.
– Περιορίζουμε τα κλαδέματα. Τα ποώδη πράσινα (υπολείμματα κοπής χλοοτάπητα, φύλλα ξερά, άνθη κλπ) τα συλλέγουμε πάντα σε σακούλες τις οποίες τοποθετούμε δίπλα στον πράσινο κάδο απορριμμάτων.

Τα ξυλώδη πράσινα (υπολείμματα κοπής δένδρων, θάμνων, κλαδιά κλπ) τα συσκευάζουμε σε ελαφρά δέματα δεμένα με ανθεκτικό σύρμα για την εύκολη φόρτωσή τους και τα τοποθετούμε επίσης δίπλα στον πράσινο κάδο απορριμμάτων.

Ο Δήμος Αμφιλοχίας έχει λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα για την προστασία της Δημόσιας Υγείας και καλεί τους πολίτες να συμβάλουν στην αποτελεσματική εφαρμογή τους. Όλοι μαζί ας βοηθήσουμε ο καθένας με τον τρόπο του να παραμείνει καθαρός ο Δήμος μας και να διατηρηθούν συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας για όλους, δημότες και εργαζόμενους».

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.