Δευτέρα, 2 Αυγούστου, 2021

Koρωνοϊός: εκατοντάδες τεστ στο Αγρίνιο από την Κινητή Ομάδα, όλα αρνητικά

Koρωνοϊός: εκατοντάδες τεστ στο Αγρίνιο από την Κινητή Ομάδα, όλα αρνητικά

Αναζωπυρώθηκε μερικώς η ανησυχία για τον κορωνοϊό καθώς τις τελευταίες ημέρες έχουν εντοπιστεί κρούσματα σε διάφορες περιοχές της χώρας, ωστόσο το Αγρίνιο δεν είναι μια από αυτές παραμένοντας απολύτως αλώβητο από την πανδημία.

Στην περιοχή συνεχίζονται με εντατικό ρυθμό οι δειγματοληψίες από την Κινητή Ομάδα του ΕΟΔΥ με την στήριξη της 3ης ΤΟΜΥ Αγρινίου και τα τεστ που έχουν γίνει ανέρχονται σχεδόν σε 500. Τα δείγματα αποστέλλονται στο εργαστήριο μοριακού ελέγχου της Πάτρας και δεν εντοπίστηκε προς το παρόν θετικό δείγμα. Τα τεστ που γίνονται στο Αγρίνιο είναι με την μοριακή μέθοδο (PCR) ενώ αναμένεται στη συνέχεια να γίνουν και τεστ μέσω αιμοληψίας καθώς τρέχει σχετικό πρόγραμμα από το Υπουργείο Υγείας.

Ειδικότερα, η Κινητή Ομάδα έχει προβεί σε ελέγχους σε κλειστές δομές (Γηροκομείο, Παναγία Ελεούσα , ΕΛΕΠΑΠ κ.α.) , σε δομές Υγείας ενώ σήμερα έγιναν τεστ και στην Πυροσβεστική όπου ελήφθη δείγμα από δεκάδες άτομα. Τις επόμενες ημέρες προγραμματίζονται έλεγχοι στην Αστυνομία, σε Κέντρα Υγείας, σε δημόσιες υπηρεσίες ενώ θα γίνουν και στο Νοσοκομείο Αγρινίου όπου βεβαίως απαιτείται μεγάλος συντονισμός καθώς είναι πολλά τα τμήματα και το προσωπικό.

Το επόμενο διάστημα εξάλλου αναμένονται έλεγχοι να γίνουν και σε δημόσιες υπηρεσίες αλλά και σε ιδιώτες γιατρούς και οδοντιάτρους και για το λόγο αυτό είναι σε συνεννόηση ο συντονιστής των Κινητών Ομάδων με τους επιστημονικούς φορείς. Τυχαίοι έλεγχοι σε δημόσιους χώρους προς το παρόν δεν έχουν προγραμματιστεί πέραν αυτών που διεξήχθησαν στο γήπεδο του Παναιτωλικού.

Σημειωτέον πως σήμερα ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 11 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα ενώ 12 άτομα νοσηλεύονται διασωληνωμένα με τους θανάτους να ανέρχονται σε 183 συνολικά. Ο Πρόεδρος του ΕΟΔΥ , Παναγιώτης Αρκουμανέας, μάλιστα φανέρωσε δημόσια τον προβληματισμό του για την αναζωπύρωση των κρουσμάτων.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.