Σάββατο, 6 Μαρτίου, 2021

Κορωνοϊός Ελλάδα: Πάνω από 40 χιλιάδες κλήσεις έχει δεχθεί ο ΕΟΔΥ

Κορωνοϊός Ελλάδα: Πάνω από 40 χιλιάδες κλήσεις έχει δεχθεί ο ΕΟΔΥ

Το Κέντρο Επιχειρήσεων και το τηλεφωνικό κέντρο του ΕΟΔΥ επισκέφθηκε ο Υπουργός Υγείας. Περισσότερες από 40 χιλιάδες οι κλήσεις για τον κορονοϊό.

Ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας επισκέφθηκε σήμερα το πρωί το Κέντρο Επιχειρήσεων του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας, όπου συντονίζονται όλες οι ενέργειες των υγειονομικών αρχών αναφορικά με τον νέο κορονοϊό.

Το τηλεφωνικό κέντρο του ΕΟΔΥ έχει δεχτεί τις τελευταίες μέρες πάνω από 40 χιλιάδες κλήσεις, ενώ υπό το συντονισμό του Κέντρου Επιχειρήσεων έχουν ελεγχθεί δείγματα από 504 πολίτες.

«Ο Υπουργός Υγείας, συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο του ΕΟΔΥ Παναγιώτη Αρκουμανέα, συνομίλησε με τους ανθρώπους στο Κέντρο Επιχειρήσεων και το τηλεφωνικό κέντρο και τους συνεχάρη, γιατί σε εικοσιτετράωρη βάση δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους για την ενημέρωση και την εξυπηρέτηση του κόσμου, που αυτή την περίοδο αγωνιά και θέλει να ενημερωθεί υπεύθυνα», αναφέρει ανακοίνωση.

Τηλεδιάσκεψη G7 και Eurogroup
Οι υπουργοί Οικονομικών της Ομάδας των 7 (G7) και της Eυρωζώνης θα έχουν τηλεφωνικές επαφές αυτή την εβδομάδα για «συντονίσουν την απάντησή τους» στις οικονομικές επιπτώσεις της επιδημίας του νέου κοροναϊού, δήλωσε ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Bruno Le Maire.

«Θα πραγματοποιήσουμε αυτή την εβδομάδα τηλεφωνική διάσκεψη, διότι πρέπει να αποφεύγονται οι πολλές μετακινήσεις, με τους υπουργούς της G7 για να συντονίσουμε την απάντησή μας», επεσήμανε ο Le Maire.

Αντίστοιχη διάσκεψη των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης είναι προγραμματισμένη για την Τετάρτη, εξήγησε ο Γάλλος υπουργός, τονίζοντας ότι «θα υπάρξει συγκεκριμένη δράση».

Παράλληλα ο Γάλλος Υπουργός διευκρίνισε ότι θα συνομιλήσει και με την επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Christine Lagarde.

«Πρέπει να δράσουμε ώστε αυτές οι επιπτώσεις, οι οποίες γνωρίζουμε ότι θα είναι σημαντικές στην ανάπτυξη, θα είναι όσο το δυνατόν πιο περιορισμένες», εξήγησε.

Βασιλική Αγγουρίδη

news4health.gr

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.