Τρίτη, 2 Μαρτίου, 2021

Κορωνοϊός: Εντυπωσιακή η διαφορά βορρά – νότου στα κρούσματα στην Ελλάδα

Κορωνοϊός: Εντυπωσιακή η διαφορά βορρά – νότου στα κρούσματα στην Ελλάδα

Σε αυτόν τον χάρτη διαπιστώνεται σχεδόν η μονομερής επιβάρυνση με covid-19 σχεδόν όλων των νομών στην βόρειο Ελλάδα.

Την εντυπωσιακή διαφορά μεταξύ βόρειου και νότιου τμήματος της χώρας στη διασπορά του κοροναϊού αποτυπώνει ο νέος χάρτης του ΕΟΔΥ με το επιδημιολογικό φορτίο όλων των περιοχών από τις αρχές της πανδημίας τον περασμένο Μάρτιο.

Σε αυτόν τον χάρτη διαπιστώνεται –όπως έχει προκύψει κι από πίνακες που έχει παρουσιάσει το τελευταίο χρονικό διάστημα «Το Βήμα»- σχεδόν η μονομερής επιβάρυνση με κοροναϊό σχεδόν όλων των νομών στην βόρειο Ελλάδα.

Αντιθέτως, το νότιο τμήμα της χώρας – με οριογραμμή τους νομούς Μαγνησίας, Καρδίτσας και Αρτας – φαίνεται να έχει εξαιρετικά μικρότερο αριθμό κρουσμάτων.

Με σημαντική διαφοροποίηση μόνο στην Αττική όπου και πάλι όπως έχει επισημανθεί ο αριθμός των κρουσμάτων με συνεκτίμηση του πληθυσμού της είναι μικρότερη από 600 κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους τους τελευταίους μήνες που υπολείπεται από όλους σχεδόν τους νομούς της κεντρικής Μακεδονίας, της Θράκης κι άλλους.

Η κατάσταση στην Ελλάδα

Ενδεικτικά είναι, δε, τα όσα είπε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, κατά τη διάρκεια της σημερινής ενημέρωσης. Όπως τόνισε ο υπουργός Υγείας, ένας στους τρεις κατοίκους της Θεσσαλονίκης που υποβάλλονται σε τεστ βρίσκονται θετικοί στον κοροναϊό. Όπως υπογράμμισε, η διασπορά στη συμπρωτεύουσα «είναι τεράστια».

Ενδεικτικά, δε, είναι και τα στοιχεία της διασποράς του ιού στη χώρα μας, που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα ο ΕΟΔΥ. Σύμφωνα με αυτά από τα 2.384 κρούσματα που ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας το τελευταίο 24ωρο, τα 652 καταγράφονται στην Θεσσαλονίκη.

Από την άλλη πλευρά, σε συναγερμό βρίσκεται και η Αττική με 588 κρούσματα.

Πηγή: in.gr

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.