Τετάρτη, 14 Απριλίου, 2021

Κορωνοϊός – ΕΟΔΥ: η διασπορά στην Ελλάδα -χωρίς επιβεβαιωμένο κρούσμα παραμένει η Αιτωλοακαρνανία

Κορωνοϊός – ΕΟΔΥ: η διασπορά  στην Ελλάδα -χωρίς επιβεβαιωμένο κρούσμα παραμένει η Αιτωλοακαρνανία

Ομαλός είναι ο ρυθμός μετάδοσης του κορονοϊού στην Ελλάδα, σύμφωνα με την τελευταία επιδημιολογική έκθεση του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ). Στους ελάχιστους νομούς χωρίς επιβεβαιωμένο κρούσμα παραμένει ως σήμερα η Αιτωλοακαρνανία.

Στην έκθεση παρουσιάζονται τα στοιχεία που έχουν δηλωθεί στον ΕΟΔΥ μέχρι την Τετάρτη 8 Απριλίου 2020 στις 15:00.

Στον χάρτη του ΕΟΔΥ, παρουσιάζονται τα κρούσματα ανά γεωγραφική περιφέρεια, με βάση τον μόνιμο τόπο κατοικίας των ασθενών. Με σκούρο πράσινο είναι πάνω από 50 κρούσματα ανά 100.000 πληθυσμού και φαίνεται ο νομός Καστοριάς.

Μέχρι στιγμής έχουν χάσει τη ζωή τους 83 άνθρωποι.

Σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, από το σύνολο των 1.884 κρουσμάτων, τα 509 (27%) είναι σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό, 708 (37.6%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα και τα υπόλοιπα δεν σχετίζονται ούτε με ταξίδι ούτε με άλλο γνωστό κρούσμα ή είναι ακόμα υπό διερεύνηση.

Η μέση ηλικία των κρουσμάτων είναι 50 έτη (εύρος 0 έως 101 ετών), ενώ η μέση ηλικία των θανάτων είναι 74 έτη (εύρος 39 έως 95 ετών).

Ηλικιακή κατανομή των κρουσμάτων:

H κατανομή των κρουσμάτων ανά μέρα:

Διάδοση και θάνατοι
Η διαχρονική εξέλιξη των συνολικών κρουσμάτων και συνολικού αριθμού των θανάτων ασθενών COVID-19 παρουσιάζεται στο ακόλουθο διάγραμμα. (Eυθεία γραμμή υποδηλώνει εκθετικό ρυθμό αύξησης της ασθένειας – όσο πιο μεγάλη η κλίση της ευθείας, τόσο πιο μεγάλος και ο ρυθμός διάδοσης).

Εργαστηριακός έλεγχος
Δείγματα που έχουν ελεγχθεί στα συνεργαζόμενα με τον ΕΟΔΥ εργαστήρια: Από την 1η Ιανουαρίου 2020 μέχρι σήμερα, στα εργαστήρια που διενεργούν ελέγχους για κορονοϊό και που δηλώνουν συστηματικά στον ΕΟΔΥ το σύνολο των δειγμάτων που ελέγχουν (θετικά και αρνητικά), έχουν συνολικά ελεγχθεί 32528 κλινικά δείγματα, εκ των οποίων τα 2160 (6.6%) ήταν θετικά.

Για να δείτε ολόκληρη την έκθεση του ΕΟΔΥ πατήστε ΕΔΩ 

 

reader.gr

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.