Σάββατο, 6 Μαρτίου, 2021

Κορωνοϊός: επαφές και εκκλήσεις του δημάρχου για να μην «κοκκινίσει» η Αμφιλοχία

Κορωνοϊός: επαφές και εκκλήσεις του δημάρχου για να μην «κοκκινίσει» η Αμφιλοχία

Η περιοχή της Αμφιλοχίας τραβά την προσοχή των υγειονομικών αρχών καθώς παρουσιάζει έξαρση των κρουσμάτων κορωνοϊού το τελευταίο διάστημα.

Μία από τις βασικές εστίες της νόσου είναι το χωριό Σαρδίνια το οποίο απέχει ελάχιστα από την πόλη και από στο οποίο εντοπίζονται τα 9 από τα 23 κρούσματα της Κυριακής.

Σε εγρήγορση είναι οι τοπικές αρχές ενώ σήμερα διεξάγονται νέα τεστ στην Αμφιλοχία.

«Είναι γεγονός ότι ο κορονοϊός χτυπά πλέον και τη δική μας πόρτα. Η αύξηση του αριθμού των κρουσμάτων τις τελευταίες ημέρες, ειδικά στην περιοχή των Σαρδηνίων, μας οδήγησε στην εντατικοποίηση των ελέγχων με τη διεξαγωγή covid test όπως και αυτό που πραγματοποιείται σήμερα από κινητό κλιμάκιο του ΕΟΔΥ στην Αμφιλοχία», σημειώνει ο δήμαρχος Γιώργος Κατσούλας.

Όπως γνωστοποιεί ο δήμαρχος, πέραν των συνεχών επαφών με τον ΕΟΔΥ, τις προηγούμενες ημέρες είχε επαφή με τον Αστυνομικό Διευθυντή Ακαρνανίας, με τον Διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Αμφιλοχίας και τον Προϊστάμενο της Διεύθυνσης Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας, ζητώντας την πιστή τήρηση των μέτρων και συντονισμό των υπηρεσιών με την Πολιτική Προστασία του Δήμου.

Επαφές είχε ο δήμαρχος Αμφιλοχίας και με ιερείς και εκπροσώπους της Εκκλησίας, ζητώντας τους την απαρέγκλιτη τήρηση των προβλεπόμενων από τον ΕΟΔΥ μέτρων κατά τη διάρκεια του εκκλησιασμού και των λοιπών μυστηρίων, καθώς και με τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών-Βιοτεχνών-Εμπόρων Αμφιλοχίας, με τον οποίο συζητήθηκε η αναγκαιότητα εφαρμογής των οδηγιών της Πολιτείας, παρά τα δυσβάστακτα βάρη που αυτές επιφέρουν σε συγκεκριμένους κλάδους επαγγελματιών.

Επιπλέον, επικοινώνησε με τους Διευθυντές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, από τους οποίους ζήτησε το κλείσιμο των σχολείων στην Δημοτική Ενότητα Αμφιλοχίας μέχρις ότου τα επιδημιολογικά δεδομένα επιτρέψουν την επαναλειτουργία τους.

«Κοινή διαπίστωση είναι ότι μόνο με την τήρηση των στοιχειωδών προληπτικών μέτρων, όπως αποφυγή των συγκεντρώσεων, τήρηση των αποστάσεων, χρήση μάσκας και καλό πλύσιμο των χεριών, μπορούμε να περιορίσουμε στο ελάχιστο τη διασπορά του ιού μεταξύ του πληθυσμού», σημειώνει ο δήμαρχος.

Απευθύνει ο κ. Κατσούλας έκκληση σε όλους να τηρούν τα μέτρα ώστε «να ξεπεραστεί ο άμεσος κίνδυνος και να μη δούμε την περιοχή μας να «κοκκινίζει» και να μας επιβάλλονται επιπλέον περιορισμοί. Πάνω απ’ όλα, να φροντίσουμε για την υγεία μας και έτσι θα ξεπεράσουμε και αυτή την κρίση».

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.