Τετάρτη, 27 Οκτωβρίου, 2021

Κορωνοϊός – Γώγος για εμβόλιο Οξφόρδης: Έτσι θα αποκτηθεί η ανοσία της αγέλης

Κορωνοϊός – Γώγος για εμβόλιο Οξφόρδης: Έτσι θα αποκτηθεί η ανοσία της αγέλης

Πρόκειται για το πρώτο εμβόλιο που θα έρθει στην ΕΕ, σύμφωνα με τον καθηγητή και μέλος της επιτροπής λοιμωξιολόγων. Πώς σχολίασε το σημερινό αρνητικό ρεκόρ ημερήσιων κρουσμάτων.

Για το εμβόλιο της Οξφόρδης κατά του κορονοϊού και το πώς θα πετύχουμε την ανοσία της αγέλης στην Ελλάδα, μίλησε, μεταξύ άλλων, ο καθηγητής και μέλος της επιτροπής λοιμωξιολόγων, Χαράλαμπος Γώγος στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ.

Όπως ο ίδιος ανέφερε το εμβόλιο της Οξφόρδης είναι η λύση και το θέμα είναι να είναι αποτελεσματικό στο 60-70% και να εφαρμοστεί στο 70%, ώστε να αποκτηθεί η ανοσία της αγέλης. «Μένει να δούμε από τις μελέτες πόσο ασφαλές είναι και πώς θα λειτουργήσει στις ευπαθείς ομάδες στις οποίες θα γίνει πρώτα» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Επιπλέον, σημειώνει ότι είναι το πρώτο εμβόλιο που θα έρθει στην ΕΕ. «Προχωρούν και άλλα, αλλά ακόμα είναι πίσω τα υπόλοιπα».

Παράλληλα, αναφορικά με το σημερινό αρνητικό ρεκόρ των κρουσμάτων (269) υπογράμμισε πως τα πράγματα είναι στα όρια του συναγερμού και τα κρούσματα είναι σταθερά στα 200, ενώ επεσήμανε πως αυτή την στιγμή έχουμε ομάδα ατόμων που κυκλοφορούν και δεν ξέρουν ότι νοσούν, επιβεβαιώνοντας αυτά που δήλωσε χθες στον ΣΚΑΙ ο κ. Δερμιτζάκης για τα χιλιάδες κρούσματα ασυμπτωματικών στην Ελλάδα.

Πηγή: newsit.gr

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.