Κυριακή, 5 Απριλίου, 2020

Κορωνοϊός: Μέσα στην ημέρα τα αποτελέσματα για τον 33χρονο στο Αττικόν

33χρονος άνδρας το νέο ύποπτο κρούσμα κορωνοϊού. Είχε ταξιδέψει στην Κίνα, σε πόλη που βρίσκεται σε καραντίνα και έχουν εντοπιστεί πολλά κρούσματα.

Σε κατάσταση ύψιστου συναγερμού έχουν τεθεί οι υγειονομικές αρχές εξαιτίας της μεταφοράς ενός 33χρονου με συμπτώματα που μοιάζουν με αυτά που προκαλεί ο κορωνοϊός.

Από τον ασθενή έχει ληφθεί ήδη δείγμα και έχει σταλεί στο Ινστιτούτο Παστέρ και σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες τα αποτελέσματα για το αν ο 33χρονος έχει προσβληθεί από κορωνοϊό ή όχι αναμένονται μέχρι το μεσημέρι.

Ο 33χρονος Κινέζος που χαρακτηρίστηκε ύποπτο κρούσμα για κορωνοϊό, μεταφέρθηκε περίπου στις 21:00 το βράδυ της Τρίτης (11.02.2020) στο νοσοκομείο Αττικόν, ένα από τα νοσοκομεία αναφοράς για τον κορωνοϊό. Το γεγονός πως πρόσφατα είχε επιστρέψει από ταξίδι στην Κίνα και τα συμπτώματα που είχε και μοιάζουν με εκείνα που προκαλεί ο κορωνοϊός σήμαναν αμέσως συναγερμό.

Πως έφτασε στο Αττικόν

Αρχικά, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, ο 33χρονος άνδρας πήγε σε γνωστή ιδιωτική κλινική των νοτίων προαστίων. Αφού ενημέρωσε τους γιατρούς για τα συμπτώματα (είχε υψηλό πυρετό και βήχα) αλλά και για το γεγονός πως πρόσφατα είχε επιστρέψει από ταξίδι στην Κίνα, εκείνοι αμέσως ειδοποίησαν τις αρμόδιες αρχές ότι ο άνδρας από την Κίνα είχε επιστρέψει από ταξίδι στην πατρίδα του και έχει ύποπτα συμπτώματα από το αναπνευστικό.

Αμέσως δρομολογήθηκαν οι διαδικασίες για τη μεταφορά του στο Αττικόν. Εκεί έφτασε το βράδυ με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, υπό τον συντονισμό του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας (ΕΚΕΠΥ).

Από τη στιγμή που έφτασε ο 33χρονος στο Αττικόν, μπήκε σε θάλαμο αρνητικής πίεσης, ενώ το προσωπικό του νοσοκομείου, έλαβε δείγμα -κάτω από όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας- για να σταλεί σε εξουσιοδοτημένο εργαστήριο για να εξακριβωθεί αν όντως “χτύπησε” κορωνοϊός, από το οποίο και αναμένονται τα αποτελέσματα.

Πηγή: newsit.gr

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.